hur man rengör en hastighetsmätare

hur man rengör en hastighetsmätare

När din bil blir äldre, blir plastlinsen som skyddar hastighetsmätaren smutsiga och dammiga. Som ett resultat, kanske du inte kan läsa den hastighet bilen går så tydligt som man kunde. Detta kommer att sätta dig i riskzonen för att dras över av en polis för fortkörning, och göra det mer troligt att du kommer hamna i en trafikolycka. Genom att rengöra din hastighetsmätare objektivet kommer du att minska sannolikheten för någon av dessa saker händer

Du behöver:. .
Windex eller andra ammoniak renare
Bomullspinnar.
Pappershanddukar.


1.
Öppna alla fönster i bilen. Om din bil har elektriska fönsterhissar, slå på bilen och sedan rulla ner fönstren. Du kan också slå på bilens ventilationssystem och använda den också.
2.
Spraya ammoniak renare på varje plastlins av hastighetsmätaren. Ge varje lins 2-5 sprayer, beroende på storleken på linsen. Du måste vänta i ungefär 30 sekunder för renare att arbeta med lyktglas av plast.
3.
Spraya ammoniak på hushållspapper och torka av hastighetsmätaren linser. Använd en vänster till höger rörelse eller en upp-och-ner rörelse istället för en medurs rotation, eftersom detta kommer minska mängden strimmor kvar av pappershanddukar.
4.
Spraya tops med ammoniak renare och torkar av skrymslen och vrår hastighetsmätaren med tops. Om det finns några ränder som var kvar av pappershanddukar, använd tops att ta bort dem.
5.
Torka hastighetsmätare linser med torrt hushållspapper. Återigen, använd en vänster till höger eller upp-och nedgående rörelse för att minimera strimmor. Om några streck kvar, använd en bomullstuss för att ta bort dem.
6.
Lämna bilen när du är klar med rengöringen hastighetsmätaren linser. Vänta i cirka fem minuter för ammoniak att försvinna sedan rulla upp bilen Windows igen.

Tips och varningar


 • Håll bilen öppna när sprutning ammoniak. Inandning av ammoniak i en sluten miljö är farlig.
 • Använd inga andra rengöringsmedel i kombination med ammoniak spray, eftersom detta skulle kunna vara farliga för din hälsa om fönstren är öppna eller inte.
 • Var noga med att titta på bilen under de fem minuter efter att du rengöring. Skadliga människor kunde dra nytta av enkel tillgång till din bil.
 • inte Försök att ta bort plast linsen och städa ur verkliga hastighetsmätare. Hastighetsmätaren är ett precisionsinstrument och kan skadas. Om det verkliga hastighetsmätare behöver rengöras, ta bilen till en mekaniker eller en auktoriserad servicetekniker och få dem rena den för dig.


 • Relaterade artiklar


  hur du utför en överföring flush
  hur reparera en bils bränslefilter
  högt lufttryck kontra lågt däcktryck för bilar
  hur man återställer en krockkudde ljus i en Plymouth vind
  hur man byter ett luftfilter i en 2006 Pontiac Vibe
  hur man byter en Nissan Maxima tillbaka från Celsius till Fahrenheit
  hur du tar bort en GMC smog pump
  hur du ändrar strålkastare på en Honda Civic
  hur ändrar bälten i en 2000 GMC Sierra
  hur du ändrar strålkastarna på en 2003 Trail Blazer