hur man kör säkert i snöiga skick

hur man kör säkert i snöiga skick

Körning i snöiga skick är förmodligen den svåraste villkoret att köra säkert. Snö är en fantastisk sak att leka med och njuta, när du säkert är inbäddad hemma. Nästan alla av oss vill se lite snö under vintern. Men vi fruktar den förrädiska tillstånd en vinter skapar för körning. Här är några tips på att köra säkert under snö
1.
Se till att din bil är i bra skick för säsongen, innan vintern. Kontrollera dina däck, byta till vinterdäck om det behövs.
2.
Undvik att köra. Om det finns en svår vinter varning, ska du inte köra alls. Säkerhet är inte bara i dina händer, det beror på väglag och andra bilar också.
3.
Om det alls att du ska ha köra, skotta snö och is från bilen noggrant . Kör aldrig med en snötäckt bil eller endast en del av snön bort från ditt fordon.
4.
Håll fordonets strålkastare och vindrutetorkare på.
5.
Kör långsamt. Få känslan av din bil och dess broms. Körning långsam bidrar till att ge dragning till dina däck i snöiga skick.
6.
Håll ett säkert avstånd mellan fordon. På vintern tar det 10 gånger mer avstånd att stoppa bilen säkert.
7.
Tänk att broar frysa och bli isiga innan vägarna.
8.

Brake sakta och försiktigt. Om din bil inte har låsningsfria bromsar bromssystemet bromsa långsamt och släpp precis innan bromsarna låset. Upprepa detta med korta mellanrum för att undvika sladd.
9.
Din bil får sladd i snöiga /isiga skick. Svara på sladd beror på bromssystemet. Kontrollera bilens instruktionsbok för att ta reda på vad du ska göra om din bil får sladd. Normalt, om din bil medar, ta foten från gaspedalen och styra bilen i den riktning du vill gå förrän du får tillbaka kontrollen över bilen.
10.
Håll nödsituation kit som innehåller icke-hållbara livsmedel, dryck, varma kläder, snöskyffel, sand och salt.
11.
Det är också en bra idé att ta en kurs i defensiv körning kurs från en trafikskola, om du inte redan har vidtagit. En defensiv körning förstås inte bara hjälper dig om lära körning och säker körning tips, men det hjälper dig också att spara in pengar på din Bilförsäkringar.

Tips och varningar


 • Kör inte i snö, om det inte är absolut nödvändig.
 • Kontrollera bilens handbok för tillämpningen av broms i snöiga skick


 • Relaterade artiklar


  hur reparera en skråma på en hyrbil
  hur du ändrar chocker på en jaguar xjs
  hur man byter en serpentin bälte på en Ford Windstar
  hur man byter olja i en mazda 6
  diy avisning en vindruta grunderna
  hur man byter vänster kvartalet panelen med en begagnad del
  orsakerna till generatorn diod fel
  hur man byter en RX8 oljefilter
  hur man får mer pengar på din bil
  hur man byter ett huvud ljuset i en Ford Expedition