hur man kan dra fälgar

hur man kan dra fälgar

Dra (eller ta bort) en uppsättning hjul bort av en bil är något som många bilägare kan ha att göra någon gång i sitt ägande erfarenhet. Det finns många anledningar till varför du kan behöva ta bort hjulen (eller ett hjul), oavsett om det beror på att du behöver rätta till en punktering eller ersätter alla hjulen med trevligare uppsättning ser på eftermarknaden hjul. Oavsett anledning, ta bort hjulen är ganska enkelt, men du behöver några verktyg

Du behöver:. .
Domkraft
Pallbockar.
Tire järn eller uttaget och spärrfunktion.


1.
Lossa muttrarna för hjulen i alla fyra hörnen. Du kan behöva en brytare bar för att lossa muttrarna, som ofta hålls väldigt hårt. En brytare bar är ett tillägg som går på en spärr för att ge extra vridmoment.
2.
Höj fordonet med en domkraft och sänk ner den ordentligt på pallbockar i alla fyra hörnen. Rådfråga din instruktionsbok eller verkstadshandbok för en riktig domkraftsfästen ditt specifika fabrikat och modell.
3.
Avlägsna muttrarna från varje hjul i taget. Dra ratten rakt ut i navet. Om hjulet är fryst på från smuts och korrosion blir instängda mellan hjulet och navet monteringsytan knacka försiktigt på baksidan av hjulet och däcket med en gummiklubba, se till att inte skada hjulet.
4 .
Ställ hjul och däck åt sidan. Om de är platt på marken, se till att den yttre sidan av hjulet är vänd uppåt för att undvika repor ratten. Installera hjul sker i omvänd ordning för avlägsnande.


Relaterade artiklar


hur man kan kontrollera nivån växellådsolja på en ford explorer
hur du tar bort platt bättringsfärg som är alltför hård
hur man retuschera Auto Paint
hur man byter en serpentin bälte på en 2001 Ford Taurus
hur man kan återställa en svag bilbatteri
hur man kör bil med manuell växellåda
hur man byter ett huvud ljuset i en Ford Expedition
hur man återställer krockkudde ljuset i en Nissan Altima
hur man rengör en EGR ventil på en Eagle Talon
hur man förbereder en metallyta för polering