hur man hand polera en bil

hur man hand polera en bil

Denna artikel är avsedd att göra polera din bil ett enkelt och tillfredsställande genomförande samt förlänger livslängden på din bil är klar

Du behöver:. .
Auto tvätt svamp
slang och stor hink.
biltvätt vätska.
mjuka handdukar.
bil polish, antingen flytande eller halvfasta vax.
mikrofiber trasa för att tillämpa polish.
mjuk bomull trasor för att torka bort lack och putsning.


1.
För att polera en bil ska färgen inte vara alltför tråkig eller sliten. Om detta är fallet kommer bil behöver en behandling gnugga förening innan polering. Denna artikel avser bilar med bra till mycket bra lack. Tvätt och torkning bilen är de första stegen till en framgångsrik polering jobb. Fyll din hink fylld till tre fjärdedelar och lägg biltvätt lösningen enligt anvisningarna. Skölj bilen noggrant, väta alla ytor. Använda en bil svamp, tvätta bilen ordentligt, är noga med att ta bort all smuts och bugg rester. Var noga med att skölja svampen i hinken ofta, för att hålla både svamp och bilen ren.
2.
göra en grundlig sköljning att få bilen tvättlösningen ur bilen, med start på toppen av bilen, som arbetar ner. Använda ren, mjuk handduk, torka hela bilen noggrant, med början i toppen och arbeta ner till hjulen. Innan du applicerar polish eller vax, parkera din bil i ett garage eller väl skuggade området. De bästa resultaten uppnås genom polering en bil utsätts för direkt solljus, de flesta lack rekommendera detta på sina instruktioner
3
Efter att bilen har tvättas och torkas noga, börja tillämpa de. . polish eller vax, med en fuktig, väl urvriden micro fiber trasa, vikas ihop till en liten fyrkant. Applicera ett medium mängd polish eller vax till fuktig trasa och applicera på bilen, med hjälp av små cirkulära rörelser med en måttlig mängd tryck. Skölj och åter vika fuktig putstrasa som det blir fylld med polish. Detta görs bäst när varje avsnitt av bilen blir polerad. Applicera lacket en del i taget, med början i toppen av bilen. Vänta en minut eller två för den polska torka till en dimma. Med en ren, mjuk, bomullstrasa, gnugga att ta bort polish, igen med små cirkulära rörelser. Upprepa denna process polering, omväxlande med den fuktiga polering trasa och sedan ta bort lacket med mjuk bomullstrasa, sektion för sektion tills hela bilen har polerats.

Tips och varningar


 • Från och med taket på bilen, som arbetar ner med huven och front, följt av stammen eller bak i bilen, och sedan sidorna gör saken lättare. Se också till att byta ut den mjuka bomull trasor som används för att torka av polish eller vax off. Detta förhindrar vax som använts som gnuggas tillbaka på bilens yta som skymmer glans på bilen.
 • Var noga med färgen på bilen bara behöver polering, om den har försämrats till den grad att vara väldigt trist, kommer det att kräva behandling med att gnugga förening innan polish eller vax. Polering en bil är mycket enklare på våren och hösten. Med hjälp av detta schema skyddar bilens finish mot sommarens intensiva hetta, tillsammans med direkt solljus, och vinterns kyla, tillsammans med snö och väg kemikalier. Polering en bil kommer definitivt hjälpa till att bevara den ser ut och värdet av bilen.


 • Relaterade artiklar


  hur du ändrar strålkastaren på en Chrysler New Yorker
  hur du ställer in fjärrkontrollen fjärrstyrning för en 1999 Ford Contour
  hur man byter en bucklig oljefilter
  Ford Taurus prestanda tips
  Hur lyfter jag ett tungt däck på muttrarna?
  hur man rengör en 5,7 liters kropp chevrolet gaspådrag
  kulled funktioner
  Hur kontrollerar jag för sliten dragstänger?
  hur man installerar gamla kuddar camaro broms
  hur man installerar makten slang styrning pumpen i en PT Cruiser