hur man byter olja på en BMW 330

hur man byter olja på en BMW 330

Tyska bilar är annorlunda än amerikanska eller japanska bilar, och ett särskilt exempel är oljefiltret. På en amerikansk bil, är oljefiltret längst ner på motorn och är en komplett montering. På en tysk bil, är filtret normalt en filterpatron, monterade ovanpå motorn. Det är nästan lättare att ersätta än en amerikansk oljefilter, eftersom det inte spiller olja ner i armen, men det finns olika steg. I detta fall är projektet fordonet en 2001 BMW 330i, men processen är densamma för andra fordon.

Du behöver:
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
. Tråget.
Byte oljefilterinsatsen kit.
Jack.
Pallbockar.
6.
5 liter syntetisk 10W-40 motorolja.


1.
Öppna huven och leta reda på oljefilter boende, som är på framsidan av motorn, precis till höger av centrum. Ta av locket på huset med hjälp av 3/8-tums Ratchet och uttag, ta sedan bort locket och lyft oljefilterinsatsen ur motorn. Låt överflödig olja rinna ur filtret så att du inte gör en enda röra.
2.
Skjut av gamla oljefilterinsatsen och kasta bort det. Ta bort O-ringen på oljefilterhuset också. Smörj o-ring som är tillsammans med ersättnings-filterelement med motorolja, sedan installera den på huset. Skjut utbytes filter på bostäder, sedan installera montering på motorn med 3/8-tums Ratchet och uttag. Var noga med att inte för hårt på bostadsmarknaden, som kan skadas.
3.
Lyft upp framsidan av fordonet med hjälp av domkraft och ställ den på pallbockar. Kontrollera att fordonet stabilt på läktaren innan kryper under. Skjut dräneringstråget under oljetråget. Öppna avtappningspluggen på undersidan av oljetråget med hjälp av spärrnyckel, och låt motoroljan rinna ned i pannan. När den är klar, installera om avtappningspluggen med en ny packning (ingår i oljefiltret kit) och drag fast med spärrfunktion.
4.
Öppna påfyllningslocket på toppen av motorn med handen och fylla motorn med olja. När du är klar, lägre fordonet utanför står med domkraft och ställ den på marken.

tips och varningar


 • Olja flyter lättare om det är varmt, så arbetar på en varm motor är inte typiskt ett problem. Om du bestämmer dig för att byta olja på en varm motor, men se till att använda handskar och skyddsutrustning för att undvika brännskador.


 • Relaterade artiklar


  hur man hittar bränslefilter på 1997 Pontiac Grand Am
  effekterna av halsdukar
  hur man spola bromsslangar
  hur man kan blockera ett galler i en Toyota Prius
  tecken på en svag spolpaketet
  rensar en jeep OBD-kod
  hur man laddar batterierna på en klubb bil
  hur man sätter på en generator bälte i en 1985 chevy Silverado
  hur man hälla gas från en gas kan i en bil
  hur man byter en Honda CRV Serpentine belt