hur man byter bromsbelägg på en BMW 528i

hur man byter bromsbelägg på en BMW 528i

BMW 528i har fyra bromsar hjulskiva som en del av låsningsfria bromssystem. Bromsbeläggen på BMW innehålla slitagevarnarna att kontakten med bromsning rotorerna när bromsbeläggen är i behov av ersättare. Ändra bromsbeläggen så tidigt som möjligt efter att slitagevarnarna börjar skrapa mot rotorer för att undvika att skada rotorns yta. Du kan inspektera bromsbeläggen på alla fyra hjulen för att avgöra vilka kuddar är i behov av reparation omedelbart, men det är bäst att ersätta alla bromsbeläggen samtidigt.

Du behöver:
Tire järn
. Domkraft.
Pallbockar.
7-mm sexkantshål.
Ratchet.
Skruvmejsel.
C-klämma.
Nya bromsklossar.


1.
Park BMW i ett område som gör att du kan arbeta på båda sidor av fordonet. Lossa muttrarna på framhjulen med däcket järn. Placera domkraft under ramen på vänster sida av fordonet. Lyft fordonet och placera pallbockar under ramen.
2.
Vrid ratten till höger. Detta kommer att möjliggöra enklare åtkomst till bromsok bultar på vänster broms.
3.
Lossa muttrarna samt ta bort dem. Dra det vänstra hjulet av hjulskruvarna.
4.
Bort de två bromsok bultar med 7-mm sexkantshål och spärrfunktion. Dra av bromsok från rotorn. Låt inte bromsok att hänga fritt, spänningen från vikten av bromsok kan koppla bromsen linjen. Rest av bromsok på den borttagna däcket, som platt nära ratten också.
5.
Avlägsna metallclipsen på toppen och botten av bromsok av nyfikna dem från bromsok med en platt skruvmejsel.
6.
Ta bort bromsbeläggen från den inre sidorna av bromsoket. Kontrollera rotorn för poängsättning.
7.
Placera Tvingfäste på kolven och den yttre kanten av bromsoket. Skruva fast klämman att tvinga kolven i sidan av bromsoket. (Kolven är ringen som sticker ut från insidan av bromsok väggen. )
8.
Placera bromsbelägg på insidan av bromsok väggarna. Byt metallclipsen på toppen och botten av bromsoket. Pressa clipsen mot bromsok tills de snäpper på plats, ansluter till bromsok och låsa kuddar på plats.
9.
Placera bromsok på bromsrotortemperatur. Byt bromsok bultarna och dra åt dem med sexkantkonan och Ratchet.
10.
Byt ut bromsbeläggen på vänster bakhjul som du gjorde frambromsen. (Du kommer inte att kunna rotera rotorn på bakbroms att få tillgång till bromsok bultar lika lätt som på frambromsen. )
11.
Vrid ratten så att Hjulen är pekade framåt. Byt vänster hjul på hjulet bultar och skruva på muttrarna.
12.
Lyft fordonet med domkraft för att ta bort domkraften. Sänk fordonet och flytta till den högra sidan av BMW.
13.
Placera domkraften under ramen, lyft BMW, och placera pallbockar under ramen. Sänk fordonet på läktaren. Ta bort muttrarna och hjulen på höger sida.
14.
Vrid ratten åt vänster och ersätta den högra kuddar frambromsen som du gjorde den vänstra sidan. Sätt tillbaka den bakre bromsbeläggen.
15.
Vrid ratten till neutralläge och ersätta hjulen och muttrarna på vänster sida. Ta bort pallbockar och lägre BMW till marken.
16.
Dra åt hjulmuttrarna på alla fyra hjul med däck järn.
17.

Tryck på bromspedalen långsamt ett par gånger, innehav varje depression i tre sekunder. Detta kommer att fylla på bromsvätska i bromsoket kolv som fördrevs genom att tvinga kolven öppna.

Tips och varningar


 • Kontrollera nivån i bromsvätskebehållaren på huvudcylinderns när elektroderna byts ut. Huvudcylindern finns under huven, på vänster sida nära vindrutan. Fyll huvudcylindern som behövs med DOT-3 bromsvätska.


 • Relaterade artiklar


  hur man byter en RX8 oljefilter
  mycket grundläggande fakta om bilen bromsar för särskilda behov studenter
  föreskrifter om fordon batteriåtervinning
  hur man polera vit hinna bort av strålkastare
  hur man kan kontrollera oljan i en BMW Z4
  hur du ändrar inre lagren på en last rite släpvagn
  hur man byter en BMW M5 bilbatteri
  hur man återställer en lätt förändring olja
  hur man byter en VW Touareg bromsljus
  hur man rengör en EGR Honda Insight