hur man bestämma åldern på dina däck

hur man bestämma åldern på dina däck

Fast det verkar som bara en rund skiva av hårt gummi med slitbanor, är däcket faktiskt en mycket komplex bil del. Den är gjord med ett stålband för stabilitet, sidoväggar för flexibilitet genom svängar och däck tryck och temperatur för optimal prestanda. Dessutom måste det uppfylla de amerikanska transportdepartementet's (DOT) regler för bilarnas säkerhet.

Däckets ålder är mycket viktig för att avgöra när att köpa en ny uppsättning hjul. När du ser sprickor, utbuktande, slitage på sidorna av trappstegen, eller skallighet är det definitivt dags att besöka din lokala bilverkstad eller däck och Auto Center. Men det finns ett hemligt sätt att fastställa åldern på dina däck. Här är hur

Du behöver:.
Papper och penna skriva ner din bil datum däcktillverkning
. Kunskap om DOT godkänd kod.
Förmåga att böja mig ned och läsa koder på däckets sidovägg.
Förmåga att inspektera däck för slitage och skallighet.


1.
Gå ut till bilen och inspektera däckets sida. Hitta koden efter ordet DOT, till exempel DOT MK87 FOWR 0204. Detta kallas DOT godkänd Tire Identification Number.

DOT utser officiellt däcket som säkerhet möte statliga normer enligt US Department of Transportation, betecknar MK DOT växt-koden, 87 representerar koden däcksdimension, visar FOWR däck märke, och 0204 representerar vecka och år däcket tillverkades.
2.
Kopiera ned de fyra sista siffrorna i DOT godkänd kod. I exemplet ovan, det skulle vara 0. 204. Detta är den vecka och år däcket gjordes. Till exempel var däcket under andra veckan i år 2004 (i januari månad).
3.
sista steget för att identifiera däck ålder är att inspektera själva hjulet för tecken på slitage, vilket leder till strukturell svaghet och potentiella fel. Leta efter sprickor, utbuktningar, tunnhårig, slitage på ena sidan av trappstegen (indikerar en anpassning problem), och utbuktningen på stålband (slitbanan separation). Om du ser något av dessa villkor, ta bilen till din bilmekaniker eller ett däck och batteri centrum.

Tips och varningar


 • Däckets ålder enligt till DOT godkänd koden är ett sätt att avgöra dess ålder.
 • Kontroll däck för tecken på slitage är ett annat sätt att avgöra om du behöver en ny uppsättning hjul.
 • För däck byggda före år 2000, använde DOT en tre-siffrig kod . Exempelvis det 069 betyder tillverkades i den sjätte veckan i 2009 (i februari månad).
 • Om du behöver en ny uppsättning hjul, leta efter specialerbjudanden från däck företag, exempelvis en Gratis Auto nödsituationer verktygslåda.
 • Låt aldrig din däcken tappa håret. Som däck ålder, spricka, och slitage, förlorar de sin förmåga att gripa vägen och kan enkelt Skid och sjöflygplan. De kan också plötsligt brast på motorvägen, vilket leder till en potentiellt livshotande bilolycka.


 • Relaterade artiklar


  Hur vet när dina bromsbelägg är slitna
  hur man byter ett stag saab stam
  Hur vet jag rätt olja för att lägga i min bil?
  hur man målar autos med lack färg
  hur man målar en bil med emalj
  hur man återställer motorns knappen olja liv på en Buick Rainier
  hur man rengör en O-ring
  hur du tar bort Snabbkoppling gasfilter
  hur ändrar bakre differential vätska
  hur man avsluta akryl emalj