hur ändrar termostaten i en 1998 ford explorer

hur ändrar termostaten i en 1998 ford explorer

Motorns kylvätska termostaten fungerar som en port i kylsystemet för att tillåta eller inte tillåta passage av motorns kylvätska genom motorn. För att köra optimalt behöver motorn på din Ford Explorer att hålla en konstant temperatur, ge eller ta 10 grader. Termostaten stänger när motorn temperaturen sjunker under denna tröskel och öppnar när det stiger över det. Tyvärr är termostater inte gjord för att vara för evigt och bör bytas vid varje kylsystem reparation. Se till att motorn är kall innan du påbörjar ett kylsystem fungerar.

Du behöver:
tråget
. Hylsnyckelsats.
Pocket skruvmejsel.
Byte termostat.
Termostathuset (tillval).
Kylvätska (tillval).
Destillerat vatten (tillval).


1.
Placera avtappningskärl under motorn, under termostathuset. Leta termostathuset genom att följa den övre kylarslangen från kylaren till huset.
2.
Använd Hylsnyckelsats att lossa på slangklämman på den övre kylarslangen och sedan dra slangen bort termostathuset för hand. Syftet slangen ner mot spillbacken fånga någon kylvätska som får fly.
3.
Använda eluttaget välja att ta bort de två skruvarna som håller termostathuset till uppe på motorn . Lyft bostäder stängas av manuellt. Inspektera den för att se till att den inte har några tecken på korrosion, ställ det åt sidan. Om det finns någon korrosion, måste du byta bostad.
4.
Dra termostaten ur brunnen i toppen av motorn. Om det sitter fast, kan du använda ficka skruvmejsel för att lyfta ut den. Hursomhelst bör det inte komma ut utan problem. Observera hur termostaten var placerade och orienterade i den väl som referens vid installationen.
5.
Installera den nya O-ringen runt basen av den nya termostaten, om det inte redan närvarande. (En del kommer bifogas i förpackningen medan andra har O-ringen lös i påsen termostaten säljs i. ) Se till att den sitter ordentligt på termostaten flänsen. Jämför det med den gamla termostaten som referens. Termostaten på din Ford Explorer inte har en packning som O-ringen har samma funktion, så det finns inget behov av lim.
6.
Sätt den nya termostaten i brunnen, med fjäder nedåt i motorn. Se till att den sitter fast ordentligt. Installera termostathuset och övre kylarslangen i omvänd hur de togs bort. Om du förlorat kylvätska i steg 2, byt ut den nu med en 50/50 blandning av kylvätska och destillerat vatten.

Tips och varningar


 • Byta termostat ganska snabbt och enkelt, så långt motor reparationer berörs. Med detta i åtanke bör du alltid det när man gör eventuella reparationer av kylsystem, t. ex. byta en vattenpump, kylsystem slangar eller element.
 • öppna aldrig upp ett varmt eller hett motorns kylsystem som allvarliga personskador eller dödsfall kan inträffa.


 • Relaterade artiklar


  hur du tar bort fläckar från gummilist runt en lastbil fönster
  hur man läser en oljestickan med tydliga olja
  hur man gnugga bort nya lackfärg
  hemgjord vindruta avisningsmedel
  Dodge Magnum kupéfilter installation
  hur man sparar pengar och energi med din bil
  hur du tar bort MAF sensorn för trimning
  hur du tar bort flagnande färg från ett fordon
  Hur ändrar jag en slutsignal i en Nissan Armada?
  hur man byter kupéfilter i Ford F350