Vad finns det för fördelar / nackdelar med att använda syntetisk olja?

Vad finns det för fördelar / nackdelar med att använda syntetisk olja?

Du behöver:
glödlampsbyte halogen
. Ren trasa.

Ordet "syntetisk" ofta lämnar en dålig smak i folks munnar, speciellt när så många produkter marknadsförs som "naturlig". Vissa syntetiska produkter finns i vardagliga föremål som används på våra kroppar, i vår mat och i våra bilar. Olika typer av syntetisk olja finns och används för specifika produkter i olika branscher.

Parfym

Syntetisk olja används i parfymer uppstår när doftolja används för att doften parfym i stället för 100 procent eterisk olja utvinns ur en blomma, frukt, eller anläggning. Doftolja är en blandning av syntetiska eller konstgjorda kemikalier (estrar) som efterliknar en doft, enligt Teachsoap. com. Dickenson College stater en grupp kemikalier som kallas estrar används ofta för att efterlikna dofter av blommor och frukter i parfymer.

Tidigare rapporterade många konsumenter som har allergiska reaktioner mot eteriska oljor i parfymer. Fördelen med syntetiska doft olja är förmågan att härma doften av en eterisk olja utan den allergiska reaktionen. Däremot kan syntetisk doft olja kommer med sin egen biverkningar som huvudvärk och yrsel, om en person är allergisk mot de kemiska komponenter av oljan.

Automotive Parts

Syntetisk olja används inom bilindustrin för att smörja mekaniska komponenter såsom motordelar och transmissioner, enligt den amerikanska Environmental Protection Agency (EPA). Den största fördelen EPA listor för användning av syntetisk olja är att det är en låg viskositet (tunn eller mindre tjock) smörjmedel. Syntetisk olja smörjmedel kan glida mellan mekaniska detaljer med större lätthet, minimera friktionen när mekaniska delar gnugga eller mala mot varandra under drift.

EPA har även syntetiska smörjmedel som syntetisk motorolja kan eliminera utsläppen av växthusgaser med fem ton per år. Den största nackdelen med syntetisk olja smörjmedel är dess högre kostnad jämfört med konventionella smörjmedel mineralolja. Syntetiska smörjmedel kostar 50 procent mer än konventionella smörjmedel.

Hårvård

Syntetisk olja som silikonolja finns i hårvårdsprodukter. Silikon olja är en bred namn som används för olika typer av silikon i tillvaron, som dimethicone och dimetanol. Silikon olja är en viktig ingrediens i många jämna och anti-frizz hårvårdsprodukter. Fördelen med silikon olja är dess förmåga att pälsen hårstrået och jämna ut håret nagelband att tämja eller eliminera hår frizz. För en del kan detta vara en nackdel, eftersom silikonolja, liksom många oljor, drar till sig damm och smuts på håret, vilket uppbyggd över tiden. Detta skapar också behovet av att använda ett schampo för att ta bort silikonolja helt från håret. Silikonolja som används på fint eller tunt hår kan tynga ner, vilket leder till att det ska se halta.


Relaterade artiklar


hur man byter en sändning montera på en saab
vad är kontroll vapen för bil uppskov?
hur man programmerar Keyless posten för en 1996 Pontiac Grand Prix
hur man byter en jeep däck
hur man återställer en Honda radio
Hur berätta om Struts är utslitna
hur du ändrar transmissionsolja för en lancer
hur man återställer en Volvo dator
hur man kontrollerar transmissionsolja i en 2007 Ford 500
hur man blöda bromsslangar med bara en person