hur du ändrar tändstift på en 1998 Ford Expedition

hur du ändrar tändstift på en 1998 Ford Expedition

Byta tändstift på din 1998 Ford Expedition varje 20. 000 till 30. 000 miles kommer att hålla din lastbil i trim. Om din lastbil kör grov eller starta hårt, tändstift kan vara allt som behövs för att rätta till problemet. Tändstiften i din lastbil leverera gnista från spolen till luft /bränsle avgift i cylindern. Med tiden elektroderna på basen av pluggarna erodera och klyftan blir större. Byte av kontakter är det enda sättet att korrigera detta

Du behöver:.
Wrench in
. Hylsnyckelsats.
Tändstiftshylsor.
Bladmått.
Dielektriskt fett.


1.
Koppla bort den negativa batterikabeln från batteriet med hjälp av en skiftnyckel för att lossa bulten. Lyft terminalen bort batteriet och ställ in kabeln åt sidan.
2.
Ta bort tändkabeln från den första tändstiftet. Ta tag i kabeln vid boot och vrida det som du drar ut den. Ta inte bort några andra tändkablarna än.
3.
Placera en tändstiftshylsor, med en förlängning och bifogade Ratchet, över tändstiftet och vrid den moturs för att lossa den. Fortsätt att vrida kontakten tills den är fri från topplocket, dra ut den ur huvudet.
4.
Kontrollera gapet mellan elektroden och basen på tändstiftet genom att skjuta ett bladmått in i gapet. Jämför gapet på kontakten till gapet som rekommenderas av fordonstillverkaren och justera den efter behov. Om det är för hårt, böja elektroden ut lite. Om den är för bred, tryck på elektroden i en liten. Bladmåttet ska passera genom öppningen med en lätt dra när den är korrekt.
5.
Installera den nya kontakten i topplocket och vrid den medurs för hand för att få inlägg. Detta kommer att bidra till att undvika crossthreading tändstiftet. Dra åt tändstiftet med en hylsa och spärrnyckel fram ombonad slå sedan ungefär ett kvarts varv mer.
6.
Placera en liten mängd dielektriskt fett inuti tändstiftskontakten och tryck på start på stickproppen. Tryck ner den tills du känner att klicka på för att kontrollera att det är säkert.
7.
Flytta till nästa kontakten och upprepa processen, fortsätter runt motorn tills du har ersatt alla gnista pluggar. Anslut den negativa kabeln till den negativa inlägg på batteriet och dra åt bulten med en skiftnyckel.

Tips och varningar


 • med en liten mängd av dielektriskt fett innanför stövlar av tändkablarna kommer att hålla vattnet ute och låt trådarna lossnar mycket lättare i framtiden.


 • Relaterade artiklar


  hur man byter Audi TT batteri
  hur du ändrar luftfiltret på en 1991 ford escort
  hur du tar bort en Toyota Corolla makt linje Styrtryck
  DIY: målning sida gjutning
  Hur rör jag min bils flisas måla runt fendern?
  Fördelarna med däck som säljs på BMW
  hur man målar en grundfärg på en automatisk
  strålkastare som syftar guide
  hur du uppdaterar navigeringen i en Acura MDX
  hur reparera en luftkonditionering i en bil