hur man byter transmissionsolja i en Plymouth Sundance

hur man byter transmissionsolja i en Plymouth Sundance

Plymouth Sundance har en standard Dodge 4-cylindrig motor och en standard Dodge överföring. Du bör byta transmissionsolja i Plymouth Sundance varje 15. 000 miles. Om du vill ändra transmissionsolja behöver du öppna motorhuven av Plymouth Sundance och ta bort transmissionsolja pannan. Magneten på insidan av vätskan pannan kommer att behöva rengöras också. Din lokala Biltema kommer att ha transmissionsolja för att ersätta den gamla vätskan och lösningsmedlet att rengöra magneter inne vätskan pannan. Du kommer också att behöva byta transmissionsolja filter. Processen för att ändra transmissionsolja görs vanligtvis på samma sätt för de flesta fordon

Du behöver:. .
Ramp hissar
Chalk block.
Tråget.
Ratchet set.
Överföring magnet rengöringsmedel.
Ny växellåda pan tätning.
Tratt.
Ny transmissionsolja.
Instruktionsboken.


1.
Kör den främre änden av Plymouth Sundance på hiss ramper. Placera krita block bakom bakhjulen för att säkerställa att Plymouth Sundance inte kommer att rulla av ramperna medan du arbetar.
2.
Placera brunnens behållare under överföringen till fånga alla de transmissionsolja att du kommer att tömma ut vätskan pannan.
3.

Ta bort skruvarna på undersidan av överföringen med spärrfunktion set. Dra överföring panorera bort av överföring och låta transmissionsolja att dränera helt i dräneringstråget.
4.
Bort överföringen tätning runt kanten på överföringen pannan. Ta bort magneter från överföringen pannan och rengör dem med hjälp av rena lösningsmedel.
5.
Byt ut packningen runt överföringen pannan med en ny tätning och ersätta magneter för att överföringen. Byt överföring panorera till överföringen. Ersätt skruvarna för överföring och skruva fast med spärrfunktion som.
6.
Öppna huven på Sundance och ta bort pinnen överföring dopp från badkaret. Placera tratten i badkaret och häll den rekommenderade typ och mängd av nya transmissionsolja i växellådan.

Tips och varningar


 • instruktionsboken kommer att ha rekommenderat typ och mängd av transmissionsolja.


 • Relaterade artiklar


  delar av bilen stag
  hur man byter olja filter i en BMW
  hur man byter bromsar på en 1996 Acura Integra
  hur man underhåller ford bromsar
  hur man rengör en MAF-sensor på en 2001 ford explorer
  hur du tar bort små ojämnheter i en motorcykel lack
  Hur ändrar jag den transaxel vätska på en Buick Park Avenue?
  hur man förbereder en metallyta för polering
  hur man spola vätska servostyrning på en Ford Ranger
  hur man byter en sidkolv batteripolen