hur man rengör ett ljuddämparen

hur man rengör ett ljuddämparen

En rätt tvättas och noggrant detaljerad bil innebär inte bara att karossen nyligen är vaxat och interiören fint dammsugas. Det bästa städjobb omfattar också delar som hjul och däck, motorn och även ljuddämpare och tips ljuddämparen. Halsdukar i allt större utsträckning tillverkade av rostfritt stål och andra material som har en attraktiv finish men som också måste rengöras regelbundet för att se sitt bästa

Du behöver:. .
Domkraft
Pallbockar.
Milt rengöringsmedel.
Vatten.
Slang.
Luddfria trasor.
Metal polish.


1.
Lyft den bakre delen av bilen med rätt fabriken domkraftsfästen och sänk ner den på pallbockar, se till att det säkert stöds.

2.
Skölj av ljuddämparen eller halsdukar med slang och vatten för att få bort alla stora bitar av smuts och skräp. Låt avgaserna svalna om bilen har nyligen kört.
3.
Blanda upp några milt rengöringsmedel (biltvätt tvål eller liknande rengöringsmedel) och en del vatten under en hink. Använd en tvätt vante eller en trasa och tvätta ljuddämparen. Torka runt avgasröret tips och inuti slutrör öppningar att ta bort svart kol som har byggt upp. Skölj ljuddämpare med vatten och slangen och torka den med en ren, torr trasa.
4.
Ta bort fläckar från rostfritt stål och halsdukar krom med en blandning av bakpulver och vatten. Blanda de två ingredienserna i en skål och applicera den till ljuddämparen med en trasa, torka bort fläckarna. Använd en mjuk borste för svårare områden. Skölj ljuddämpare med vatten och torka den. Polera ljuddämparen med en rostfri polera efter rengöringen. Använd en trasa för att tillämpa och buff ut polska på ljuddämparen. Sänk bilen tillbaka till marken.


Relaterade artiklar


hur man kan anpassa en TP-sensor på en Jeep Wrangler
hur man kör bil manuell växellåda eller lastbil
dammsugning av bilen guide
hur man skall avgöra rätt storlek bilbatteri
hur man kan förhindra din bil från spinning ute på isiga vägar
hur man installerar en motor montera på en Nissan
vad är en sensor?
det bästa sättet att leta efter köldme
hur man hittar en auto’s däck etikett tryck rekommendation
hur man använder en mätsticka att mäta olja