hur man kan beräkna Nm.

hur man kan beräkna Nm.

För vissa tillämpningar, som bultning på ett topplock eller tas hjul på, måste du se till att fästanordningen du stramar installeras använder rätt FT pounds (fot pounds) i vridmoment, som finns i butiken manual hänförliga till den specifika bilmodellen du arbetar på. Det finns egentligen bara ett säkert sätt att vara säker på att det vridmoment du söker faller inom specifikationerna, och det är genom rätt användning av momentnyckel

Du behöver:
momentnyckel.

med momentnyckel


1.
Se till att fästanordningen trådar är rena och bekanta dig med tillverkarens vridmoment mönster (t. ex. i vilken ordning Du bör dra åt muttrarna).
2.
Ställ momentnyckeln så att indikatorn på skiftnyckel läser halv önskad FT pounds av vridmoment. När du gör detta, alltid titta rakt ner på skalan, eftersom när de ses från en vinkel, är skalan lätt att läsa fel.
3.
Vrid momentnyckel med korrekt- medelstora uttag för jobbet, för att dra åt fästanordningen med en långsam och stadig även dra i handtaget tills "momentnyckel klick. "Använd aldrig kort ryckiga rörelser. Upprepa detta med en inställning av 3/4s av den önskade FT pounds av vridmoment och sedan två gånger med momentnyckeln inställd på det fulla beloppet av FT pounds önskas.

Tips och varningar


 • vridleder kan påverka noggrannheten i momentnyckeln så att bara använda dem om det inte finns andra sätt att nå fästet du stramar.
 • Om tillverkarens rekommenderade åtdragningsmoment för din ansökan inte finns tillgängliga, konsultera en allmän diagram vridmoment värde.
 • Om du inte har information om tillverkarens vridmoment mönster, dra åt muttrarna i ett korsvis mönster.
 • när bultarna dras åt med en momentnyckel, använd endast hantera.
 • För vissa tillämpningar, till tillverkaren kan rekommendera att använda nya bultar rymma ett "moment-to-avkastning" process, där bulten dras åt till specifikationerna och sedan vrids ytterligare ett visst antal grader.
 • Vridmoment stretch kan användas för att upptäcka svagheter i en bult. Generellt enda specialiserade mekanik, såsom dessa bilar byggnad ras, någonsin behöver använda den här tekniken, som innebär att mäta längden på bulten med en mikrometer. Bolt stretch visar svaghet, och ett överskott på sträcka kan tyda på ett vridmoment problem på grund av problem med gängorna.


 • Relaterade artiklar


  hur man byter olja i en Volvo V50
  hur man byter syre sensorn i en Saturn Vue
  Hur du använder låsbrickor & låsmuttrar
  hur du tar bort en handske låda från en Thunderbird
  hur man byter en Santa Fe servopumpen
  auto pinstriping idéer
  vad är det korrekta sättet att rotera radialdäck?
  Hur berätta om Struts är utslitna
  syresensor underhåll
  felsökning av en bil som inte brinner gas tydligt