hur man byter en fläktrem på en Dodge diesel

hur man byter en fläktrem på en Dodge diesel

Byte av Serpentine belt på framsidan av din Dodge dieselmotor löpande underhåll som inte bör försummas. Kontroll av bältet regelbundet gör att du kan plocka upp på skador eller slitage på bältet innan du har ett problem, så att du inte kommer att lämnas kvar sitter på sidan av vägen. Om bandet har skador, såsom bitar som fattas, glättning eller strängar hängande utanför den, är det dags för en ny. En ny Serpentine belt kan köpas på Dodge återförsäljare eller mest bildelar butiker och kan ändras på uppfarten hemma med liten ansträngning.

Du behöver:
Wrench in
. Hylsnyckelsats.


1.
Leta upp negativa batterikabeln på båda batterierna. Ta bort negativa kablarna från båda batterierna med en skiftnyckel och ställ dem åt sidan.
2.
Leta remspännaren på framsidan av motorn. Placera en hylsa och spärrnyckel på bulten i mitten av spännaren. Vrid spännaren moturs och ta bort remmen från remskivor.
3.
Placera en ny rem på remskivorna, skjut den över bältet spännaren. Släpp långsamt sträckaren, gör det möjligt att dra åt bältet. Ingen ytterligare anpassning krävs som fjädern i sträckaren är inställd för att tillämpa rätt spänning på bältet.
4.
Tillbaka negativa batterikablarna på båda batterierna. Dra åt låsmuttrarna med en skiftnyckel i båda batterierna.
5.
Starta motorn och visuellt kontrollera att bältet är igång ordentligt över remskivor och inte slirar.

tips och varningar


 • När du installerar ett nytt bälte, att följa samma väg över remskivorna som det gamla bältet. Ett bälte felaktigt installerat kan vända tillbehör åt fel håll och skadar dem.


 • Relaterade artiklar


  hur ändrar vätskan servostyrning i en Kia
  hur man byter en sändning montera på en saab
  carnauba vs polymer vax
  hur man byter en broms ljus i en C4 corvette
  Hur konvertera från MPa & GPA för att psi
  hur man startar en gammal bil
  Hur du använder låsbrickor & låsmuttrar
  hur man använder syntetisk olja för inkörning
  dieselolja instruktioner för byte
  hur man byter ett batteri för en Toyota 4runner