När bör jag ansluta en oljefilter bypass?

När bör jag ansluta en oljefilter bypass?

Oljefilter arbete för att filtrera oljan som rinner genom motorn i ett fordon. Eftersom oljan smörjer och skyddar de rörliga delarna av motorn, plockar upp smuts och bitar av korroderade metall. Dessa föroreningar kan minska effektiviteten i olja, träskor orsak och skada själva motorn om de lämnas in, så att förlänga oljans livslängd ett filter används för att suga ut oönskade partiklar och låt oljan återuppta sin cykel.

vanlig olja Situationer

I en normal motor, avslutar oljan sina rundor av smörjning och återgår sedan till den främre kammare, eller ibland till oljetanken själv. På vägen dit eller på väg tillbaka, beroende på set-up, stannar i filtret. Vanligtvis styr shuntventilen oljan kommer in i filtret och tryck enhet som pumpar den i hela motorn. Eftersom filtret filtrerar endast bort så mycket olja på en gång, och trycket systemet kan bara pumpa så mycket på en gång, de kan hantera inte en för stor mängd olja. Men olja som lämnar motorn är ofta komprimerade och kan rinna ut för snabbt. Lyckligtvis sparar shuntventilen under dagen genom att avleda eventuell överflödig olja tillbaka till fronten kammaren eller oljetank.

Detta innebär att du förmodligen inte kommer att vilja täppa till oljefiltret bypass alls om du är räknar med att använda motorn. Bypass måste hålla öppet, så att oljan systemet förblir effektiv. Det finns undantag från denna regel, men att de inte inträffar ofta, eller uppstå med olika motor set-ups som inte tillåter en bypass ventil på filtreringssystem. I den ordinarie driften av motorn, bör bypass hålla öppet.

Undantag

Det vanligaste undantaget för att ansluta en bypass är, naturligtvis, vid rengöring oljan systemet eller byta olja. Om filtret bostäder och pumpsystem är under nivån för oljan i motorn, måste du spärra shuntventilen så att olja inte läcker över under vissa typer av tjänster.

Den andra gemensamma undantag förekommer i ett tvårörssystem olja pumpsystem. Dessa finns oftare på värmare än motorer, men i huvudsak är oljan pumpsystemet konstruerade för att leda sig själv normalt och behöver inte en bypass för att avleda extra olja till fronten ackumulatortanken. Istället är olja dräneras normalt tillbaka till det primära oljetanken via en annan pipa, ta bort behovet av bypass-ventilen, som sedan pluggas och ensamma.


Relaterade artiklar


hur man byter en sändning montera på en saab
hur du tar bort en Nissan förgasare
hur man byter en PCV ventil i en Cherokee
hur du låser en moped
lagring idéer för en bil
hur man kopplar en Taurus syresensor
Hur man testar en 12-volts bilbatteri med en spänning instrument
hur du tar bort platt bättringsfärg som är alltför hård
hur kontrollerna av vätska servostyrning i en Mercedes Benz
hur reparera vinylsäten