hur man ladda ett 12V DC laddningsbart blybatteri

hur man ladda ett 12V DC laddningsbart blybatteri

Blybatterier är hörnstenen i många elektriska kretsar. Till exempel i en bil elektriskt system, tjänar ett batteri som börjar strömkälla för tändsystemet samt grundstötningen källa för hela elsystemet.

Hålla en bly-syra batteri laddas så att det kan säkert strömförsörjning till en elektrisk krets är kritisk. I en bil elsystem vidhåller batteriet laddas genom att dra elektrisk energi från generatorn. Men den ström som generatorn inte räcker för att ladda ett urladdat batteri. Därför måste en extern avgiftssystemet kopplas jämna mellanrum för att ladda och underhålla batteriet. Ett generellt säkert sätt att ta ut blybatteri är att använda en rännil laddaren

Du behöver:.
Batteri rännil laddaren med clamp-typ leder
. Hushållens eluttag.
Digital voltmeter med nål-typ sonder.


1.
Anslut sonder i voltmeter och vrid voltmeter vidare till "Volt-DC"-inställningen. Placera den positiva (röda) sond på den positiva ("+" eller "POS") batteri post. Placera den negativa (svarta) sond på det negativa ("-" eller "NEG") batteri post. Notera att batteriet mätning, ta bort sonder, och stäng av voltmeter.

Om batteriet mätningen är mindre än 12,6 volt, vidare till Steg 2. Om batteriet mätningen är 12,6 volt eller mer, behöver batteriet inte laddas.
2.
Fast den röda (positiva) leda batteriladdaren till den positiva ("+" eller "POS") batteri post. Fäst den svarta (negativa) leda batteriladdare till den negativa ("-" eller "NEG") batteri post.
3.
Anslut laddaren batteriet sippra in i hushållet eluttag. Slå laddaren på.
4.
Ladda batteriet i två timmar, sedan stänga av laddaren och ta bort laddaren leder. Mät batteriet med voltmeter. Om mätningen är mindre än 12,6 volt, upprepar steg 1 till 3 tills batteriet når 12,6 volt.


Relaterade artiklar


hur man kan återställa en svag bilbatteri
hur man fastställer en grundfärg
hur man byter ett däck för en Toyota mammutträd
hur man kan förhindra din bil från spinning ute på isiga vägar
Hur identifiera varför ett bilbatteri slocknade
Hur man vet om ditt batteri kablarna är dåliga
hur man återställer larm byta olja på en jeep jk
Att frigöra strålkastare täcker på en ford explorer
vad är det bästa sättet att stoppa rost från att spridas?
hur man kan återställa det inre av en bil