hur man ändrar skiva kuddar på en Toyota Corolla

hur man ändrar skiva kuddar på en Toyota Corolla

Du kan ändra en Corolla s skiva kuddar, annars känd som bromsklossar, med några enkla verktyg. Spara tid och pengar genom att hantera denna underhållsåtgärd hemma, snarare än att ta bilen till en bil verkstad. Toyota Corollas har varit i produktion sedan mitten av 1960-talet och delar har förändrats över tid. Året bilen gjordes avgör vilken typ av bromsbelägg du behöver. Skjutmått bult storlek kan också variera från bil till bil

Du behöver:. .
Underhåll jack
Tire järn.
Ratchet med metriska stora uttag.
C-klämma.
Nya Corolla bromsbeläggen.


1.
Parkera Toyota Corolla på en plan yta där det inte finns fordon och fotgängare. Ytan skall vara fast nog så att ett jack inte kommer att sjunka ner i marken. Engage bilens parkeringsbroms för extra säkerhet.
2.
Placera en domkraft på lämpligt ställe under bilen. Foten av uttaget bör ta kontakt med bilens underrede på anvisad plats. Om du inte är säker på den exakta lyftpunkterna, hänvisar till din Corolla instruktionsbok. .
3
Lossa hjulmuttrarna något med ett däck järn, vända däcket järn i en moturs riktning. Om muttrarna sitter fast, placera däcket strykjärnet över muttern och steg på bakändan av däcket järn med foten.
4.
Höj bilen med domkraft tills däcket inte vidrör marken. Ta bort hjulmuttrarna och däck helt för att exponera bromsen mekanik. Placera hjulet under underredet av Corolla ifall domkraften glider eller fel, detta kommer att hindra bilen från att falla helt till marken.
5.
Demontera den nedre bulten av bromsok med en spärrnyckel med lämplig storlek uttaget. Sväng ok i en uppåtgående rörelse att exponera skivan kuddar. Tryck bromsok kolven tillbaka med en C-klämma så att du kan glida tillbaka kolven över den nya kuddar när de är installerade.
6.
Skjut skivan kuddar från konsolen som omger rotorn. Var uppmärksam på hur elektroderna förs in i spåren så att du kan infoga nya kuddar på samma sätt.
7.
Swing av bromsok ner över den nya skivan kuddar. Sätt tillbaka och dra åt bulten botten av bromsok med en spärr och en lämplig storlek uttag.
8.
Skjut hjulet tillbaka över reglarna och ersätta nötter. Dra åt muttrarna med däcket järn och sänk Corolla tillbaka till marken. Kontrollera hjulmuttrarna igen med däcket järn för att se till att de är säkra.

Tips och varningar


 • vill använda en C-klämma när du trycker tillbaka kolven på bromsok, placera ena änden av klämman på baksidan av bromsoket. Den andra änden kommer att vila mot ansiktet av kolven. Crank C-klämman Tryck tillbaka kolven.
 • Använd en domkraft som rekommenderas för underhåll av fordon. Det akuta jack som kommer med din bil är inte avsedd att användas under vanlig bil underhåll. Lämpliga underhållsprogram uttagen innehåller golv eller flaska mönster.


 • Relaterade artiklar


  hur man installerar däck på fälg
  hur du tar bort skinn bilbarnstol rynkor
  vad man ska använda för städning transmissionsdelar
  hur man byter batteri i en Ford Expedition
  hur ren olja från en bilmotor
  hur kontrollerna av vätska servostyrning i en Mercedes Benz
  hur du tar bort en Nissan förgasare
  hur man byter en slang bränsleledningen på en motorcykel
  hur man får luktar ur bilsäten
  hur du tar bort handskfacket i en Pontiac strävan