gmc oljetråg avlägsnande

gmc oljetråg avlägsnande

Oljetråget i din GMC är den del av fordonet som håller överflödig olja från växellåda. Växellådan är fylld med olja för att hålla de interna komponenterna från överhettning på grund av friktion och för att minska mängden av slitage att överföringen gäller. Med tiden kan packningen går dåligt på din överföring och orsaka oljetråget att börja läcka. Enligt Tom Morr av Auto Media, är detta en relativt enkel lösning på ditt GMC fordon och kan göras av de flesta hem mekanik.

Safety First

Kör GMC på en uppsättning av ramper och dra åt parkeringsbromsen. Låt motorn svalna i 15 till 20 minuter och sedan använda en hylsnyckel koppla bort batteripolerna från batteriet. Detta kommer att försäkra sig mot eventuella gnistor eller på annat sätt oönskade motor rollovers. Skjut en bit kartong eller matta kvarleva undersidan av fordonets front. Krypa under fordonets front och leta reda på dräneringstråget, vilket är en stor rektangulär metallbit nära den bakre delen av sändningen.

Avlägsna olja

Leta avtappningspluggen på baksidan förarsidan hörnet av oljetråg och använd en skiftnyckel för att ta bort den. Placera en fångst behållare under dräneringshålet och sedan helt dra ut kontakten så att oljan kan rinna in i behållaren. Låt all olja rinna ut och sedan byta ut kontakten. Använd en hylsnyckel att börja lossa bultarna kring ytterkanten av oljetråget.

Ta Pan

Ta bort alla bultarna i ytterkanten av pannan, och sedan använda en skruvmejsel för att bryt förseglingen mellan oljetråget och transmission. Sakta ner oljetråget ner från överföring bostäder, försiktigt så att inte spilla överflödig olja i pannan på dig själv. Använd en färg skrapa bort den gamla packningen rester från både oljetråget och överföring bostäder och se till att inte smuts kan komma upp i växellådan själv medan oljetråget är avstängd.


Relaterade artiklar


hur koppla bort bränsleslangen från bränsletanken
hur du ändrar chocker på en jaguar xjs
det bästa sättet att montera en magnetisk antenn på ett fordon
Felsökning av en krängningshämmare
hur du lägger kylvätska till AC på Ford Expedition
hur du tar bort klackar
Hur berätta om en tändspole är dålig
typer av syntetiska smörjoljor
hur du tar bort oljefiltret på en Subaru Impreza
hur du tar bort bilvax från lister