avgasrör packning symtom

avgasrör packning symtom

Grenrör har ett hårt liv, och deras packningar har det ännu svårare. . Dessa tunna blad av metall sammansatt måste tåla ihållande tryck och massiv värme som skulle vissna mest motorkomponenter. Avgasgrenröret packning läckor kan vara allt från att helt enkelt irriterande för den destruktiva och kan ibland indikera ett allvarligare problem.

Tapping

Den största symptom på en avgasgrenröret läcka är en uttalad knacka eller tickande ljud. Storleken på detta knacka kan variera, från knappt hörbar omöjligt att ignorera, beroende på storlek och placering av läckan. Ett problem med avgasgrenröret knacka är att det ofta är fel diagnos som knacka lyftare, som låter nästan identiska. Ett sätt att se skillnad är att avgasgrenrör och packningar kommer snabbt expandera när de blir varma, hjälpa till att stänga läcka och minska buller. Om knacka buller går bort eller blir tystare när motorn värms upp, då är det nästan säkert packningen.

Gas Tuffande

Om du inte kan diagnostisera avgaserna läcka ljud, då kan du använda metoden vattensprej för att diagnostisera den. En packning läcka som är högt nog för att höra kommer att skjuta högt tryck gaser ut som ett jetplan när motorn är kall. Det handlar om en 50/50 chans att läckan är på toppen av packning, i vilket fall det blir lätt att hitta. Kör helt enkelt en vattenslang på lågt över den mångfald där den passar till motorn, och titta på bubblande när motorn är igång och kallt. Inte under några omständigheter, dumpa kallt vatten på en het avgasrör, eller riskerar du dela upp det i två.

strömavbrott

Ofta avgasrör läckage orsakas av en punktering följd av överskott systemtryck. Denna "mottryck" kan ha många orsaker, men är mer än sannolikt på grund av en katalysator som är skadad nog internt för att förhindra avgasflöde vid höga varvtal. Detta händer som ett resultat av att köra en motor för rik (för mycket bränsle), överhettning eller använder blyad bensin tillsatser. Om mottrycket är tillräckligt allvarlig för att orsaka en packning explosionen, då har du redan märkt en kraftig drop-off i makt och eventuella motorn överhettas.

Signalera

Detta tillstånd inträffar bara en avgasgrenröret packning läcker så illa att det påverkar alla cylindrar. Det är osannolikt, men ett högt surrande ljud kan tyda på att packningen helt saknas eller att din grenröret faktiskt har dragit bort från huvudet. Detta är definitivt ett problem som måste åtgärdas omedelbart.


Relaterade artiklar


högt lufttryck kontra lågt däcktryck för bilar
hur man byter ett stag saab stam
Hur man testar en 12-volts bilbatteri med en spänning instrument
hur man byter smita klustret Durango instrument
hur man ladda en Mercedes Benz balsam auto luft
vinter bil städning
hur man använder syntetisk olja för inkörning
hur man kan stoppa ett keramiskt broms skrika
kan återställa läderkuddar
Hur du använder låsbrickor & låsmuttrar