Subaru bränslefilter installation

Subaru bränslefilter installation

Äldre Subaru bilar gjorde det lätt för ett hem mekaniker att byta bränslefiltret. Det är tillgängligt under huven och kan installeras på mindre än en timme med vanliga handverktyg. Nyare Subaru modeller flyttade in filtret i bensintanken och kräver en mekaniker för utbyte

Subaru modeller innan 2005

För Subaru modeller tillverkade före 2005 är bränslefiltret som sitter under huven. Använd skyddsglasögon och hålla låga och heta ytor på avstånd när du arbetar med bränslesystem. När motorn är kall, ta bort tanklocket och säkringen för bränslepumpen från säkringsdosan till vänster om ratten. Starta och kör motorn tills den stannar. Ta bort den svarta minuskabeln från batteriet för att eliminera risken för gnistor. Bränslefiltret är en svart cylinder placerad nära huvud-bromscylindern. Använd en stjärnskruvmejsel för att lossa på slangklämmorna på båda sidor av filtret. Lyft upp bygeln som håller bränslefiltret på plats och ta bort slangarna. De kan vara envis, men att skada dem kan orsaka läcker bränsle. Twist dem ordentligt om de håller. Ta bort gummihylsan från det gamla filtret och skjut den på den nya delen. Det nya filtret skall märkas "i" och "ut". Montera filtret i fästet och fäst "in" till bränsleledningen på utsidan av motorn och "ut" till linje som går till centrum. Dra åt slangklämmorna och knäpp fast filterhållaren stängd. Byt ut negativa batterikabeln och bränslepump säkringen. Vid start av motorn, lämna nyckeln i läge "på" i 10 sekunder innan han inleder startmotorn så att bränsle för att fylla raderna. Kontrollera tätheten innan du stänger huven.

2005 och senare Subaru Modeller

För 2005 och senare årsmodellerna, bildat Subaru bränslefiltret i bränslepumpen och flyttade församlingen in i bensintanken. Eftersom tanken måste tappas för att ersätta den del bör det endast ändras av professionella mekaniker. Subaru föreslår du har bränslefiltret ersattes den fyrcylindriga motorer varje 60. 000 miles. Den sexcylindriga modellerna är bränslefilter specificerade för livet på din bränslepump och behöver inte bytas ut vid ett specifikt serviceintervallet.


Relaterade artiklar


hur man byter toyota corolla slang servostyrning
hur man använder ett tryck luftskruv för bromsar
hur man byter dåliga tändstift i bilen
hur du tar bort en Cheva astro katalysator
hur man återställer filtrera ljus livet varning på en överenskommelse
hur man återställer ljuset sätet sensorn i en BMW
vad man ska använda för städning transmissionsdelar
hur du återställer maint.
hur man kan förbättra en bilstereo
Hur vet jag om ett skede av mitt kylaren kylfläkten inte fungerar?