Hur man testar en Ford tändspole

Hur man testar en Ford tändspole

Testa motstånd i flera terminaler på din tändspole är det enda säkra och korrekt sätt att tala om spolarna är skadad eller inte. Mätning av primära och sekundära kräver en ohmmeter, och en digital avläsning är bäst om du har tillgång till en. De flesta tändspolar kommer att hamna i liknande intervall när man läser motståndet, men det kan finnas vissa variationer av tillverkare och spole typ. Om du är osäker på vad din borde vara, kolla med återförsäljaren kundtjänst
1.
Bort den negativa batterikabeln från batteriet med en skiftnyckel. Isolera batterikabeln så att den inte kan kontakta batteriet.
2.
Leta reda på spole på din Ford motor. Spolen ser ut som en svart cylinder med ett centrum tråd som liknar en tändstiftskabeln och två tjänster sida med nötter och kablar bifogas.
3.
Ta bort den stora ledningen från mitten av spole genom att dra den rakt ut från spolen. Ta bort låsmuttrarna och alla kablar monteras på sidan terminalerna på batteriet också.
4.
Placera mätsladdarna från ohmmeter på sidan terminaler, en på varje sida. Det spelar ingen roll vilket ledde går där i detta fall. Notera avläsningen på mätaren. Detta är den primära motstånd, och det borde stå mellan 0,4 och 2 ohm om din Ford spole.
5.
Flytta mätledningen från den negativa inlägg på spolen på mitten terminalen där de stora tråden togs bort. Hålla övriga ledningen på det positiva inlägget av spolen. Obs motståndet behandlingen av ohmmeter. Din Spiralen ska ha en läsning av mellan 6. 000 och 15. 000 ohm för din Ford.
6.
Byt spolen mot en ny om de ligger utanför någon av dessa intervall, eftersom det skulle tyder på en defekt spole. Om mätvärdena är inom räckhåll, installera ledningarna och behålla muttrar på dörrposterna och kontrollera att de går tillbaka på i samma position som de var i innan du tog bort dem.
7.

Dra åt muttrarna med en skiftnyckel och installera den stora spolkabeln på mitten terminal spolen. Det driver bara på plats, men se till att det är hela vägen in eller det kan lossna när motorn är igång.
8.
Tillbaka negativa batterikabeln på den negativa posten batteriet. Dra åt bulten med en skiftnyckel att säkra kabeländen på batteriet.


Relaterade artiklar


hur du tar bort en överföring i ett gmc safari
hur man återställer filtrera ljus livet varning på en överenskommelse
hur man vinterförbereder en roadtrek
hur man rengör en Silverado syresensor
hur man ger ut en bränslefiltret från ett bränslefilter
hemlagad vindruta tvätta
hur du tar bort shadowline på en BMW
hur man skär däckets slitbana
rensar ett ljus tundran streck
Hur du använder låsbrickor & låsmuttrar