vad är en fordon bakre differential?

vad är en fordon bakre differential?

En bakre differential i en bil är en anordning som fördelar lika moment (ett mått på ett objekts rotation på en kraft tillämpas) till båda hjulen även när de snurrar i olika takt. Differentialer består i regel av ett avtal av växlar, och det finns olika typer som används i bilar idag

mekanismen

Differentialer har ring kugghjul och sida. Ta emot ineffekt, ringen växel skickar den vidare till två sidor redskap med hjälp av två motsatta centrala pinjong redskap ligger på en axel. Den sida redskap drivs av drevet redskap, när kuggkransen snurrar.

Funktion

Om bilarna aldrig behövt vända, en enkel drivaxel i stället för den bakre differential skulle räcka. Men som ändrar riktning innebära några hjul måste resa längre än andra, bakre skillnader är nödvändiga.

Öppna Differential

Den mekanism som beskrivs ovan avser en öppen differential, som är den mest grundläggande struktur. En stor nackdel med öppna skillnader är att det i villkoren för när ett hjul tappar grepp och börjar glida kommer det mesta av kraften går till halka hjulet, detta hjul kommer att snurra snabbare och snabbare medan de andra skulle få nästan ingen ström.

Limited Slip Differential

En differentialbroms (LSD) tar upp problemet med öppna differentialer. Kopplingen-typ LSD använder kopplingar som styr hastigheten skillnaden mellan hjulen, och låskrafter differential båda bakhjulen för att snurra med samma hastighet, genom att låsa drevet redskap.

Active Differential

Aktiv differential är ett elektroniskt styrt system som bygger på insatsvaror såsom styrvinkel och lateral acceleration. Aktiv differential system justera momentfördelning bygger på dessa värderingar.


Relaterade artiklar


tecken på en dålig motorcykel batteri
hur reparera en skråma på en hyrbil
hemlagad fordonsindustrin detaljer lösning
hur du tar bort väg tjära och buggar från bil och motorcykel måla
hur man ladda en Nissan Xterra a / c
hur man rengör utsidan av en bil radiator
hur man byter en Santa Fe servopumpen
vad är en SAE-nummer?
hur man rengör vätska vindrutetorkare
hur koppla bort bränsleslangen från bränsletanken