hur du tar bort en Dodge syresensor

hur du tar bort en Dodge syresensor

Bilens syresensor ansvarar för övervakningen av hur mycket oförbrända syre i avgaserna som avgaserna lämnar motorn. Denna process är bilens sätt att mäta bränsleblandning och berättar om datorn om bränsleblandningen brinner alltför mycket eller för mindre syre. Det datoriserade motor systemet bygger på sensorn att reglera Dodge motorns prestanda och utsläpp. När syresensor börjar misslyckas, kommer bilens köregenskaper kan påverkas, liksom bränsleförbrukningen. Byta en dålig eller felaktig syresensor är avgörande för ditt fordon.

Du behöver:
Wrench
. Lambdasondens uttaget eller 22mm uttag.
Instruktionsboken.
Olja (tillval).
Nytt syre sensorn.


1.
Låt Dodge motor svalna i 10 minuter. Detta kommer att lämna motorn är varm, men inte alltför heta. Den syresensor är enklast att ta bort när motorn fortfarande är varm.
2.
Öppna huven på Dodge och hitta syresensor, som ligger på grenröret. Se fordonets bruksanvisning för placering och diagram, om det behövs.
3.
Lossa sensorn genom att placera uttaget över syresensor och vrida moturs. Använd en hylsa syresensor eller ett 22mm uttag för att ta bort sensorn. Om sensorn är envis och fast, gäller penetrerande olja runt basen av sensorn och försök igen.
4.
Fäst nya syresensor genom att ansluta den i kontakten. Stäng huven på din Dodge.


Relaterade artiklar


hur ändrar skillnaden vätska i en jeep
hur man installerar däck på fälg
hur man får den bästa jag biltvätt
hur man byter en elektrolyt i en bil batteri
hur du tar bort vallan från plast auto trim
vad gör jag om jag överfylld bil med olja
prius batteribyten
typer av syntetiska smörjoljor
vad är syntetisk olja gjord av?
hur du tar bort väg färg