hur reparera en bils bränslefilter

hur reparera en bils bränslefilter

Våra fordon drivs många miles under sin livstid, och det betyder att tusentals liter bränsle flöde genom bränsletanken. Smuts och skräp kan komma in i bränsletanken från den enkla handlingen att vrida locket av. Om inte för bränslefiltret, kan detta oönskat material flödet genom bränsleledningar och hamnar i insprutare och förgasare. De flesta människor ändra sina motorolja filtret var tredje månad, men många bränslefilter gå oförändrad under år åt gången

Du behöver:
Skyddsglasögon. .
Jack.
Pallbockar.
Tång.
Wrench.
Bränslefilter.
Dropplådan.


1.
Ställ fordonet på ett plant underlag. Dra åt parkeringsbromsen. Don skyddsglasögon.
2.
Höj fordonet. Placera en domkraft under fordonet och höja fordonet tillräckligt hög för att få tillgång till bränslefiltret. Detta är typiskt vid sidan av ramen framför bränsletanken och bakdäck. Placera pallbockar under chassin och sänka bilen för att kunna vila på läktaren.
3.
Ta bort bränslefiltret. Placera en dropplådan under filtret för att fånga upp eventuellt utspillt bränsle. Ta bort filtret genom att ta bort slangklämmorna med en tång eller en skiftnyckel, beroende på fordonet. Dra bränsleledningar bort av filtret och ta bort filtret genom att lossa dess Monteringsklämmor med en skiftnyckel.
4.
Byt ut filtret i sitt fäste och drag åt med en skiftnyckel. Byt bränsleledningar och installera klämmorna. Ta bort dropplådan, höja fordonet bort av läktaren, ta bort den står sedan sänka bilen. Kasta av fångsten kan s spillt bränsle på ett sätt som är lagligt i ditt tillstånd.

Tips och varningar


 • tillåta fordonet att stå över natten innan du byter filter filter . Detta kommer att tillåta viss press att rinna ur bränsleledningar och resultera i mindre bränsle förlust.
 • Arbeta aldrig på en bränslesystem närheten av öppen eld eftersom det finns potential för brand.


 • Relaterade artiklar


  idéer för bil fönster färg
  Ford Taurus prestanda tips
  hur man installerar en matta kit för en VW bugg
  hur man byter servopumpen i en kobolt
  hur man byta ut jeepen motorer
  hur du tar bort flagnande färg från ett fordon
  hur du tar bort en Pacifica servopumpen
  hur man ändrar den bakre vindrutetorkaren på en Honda
  Ford F-150 batteribyten
  hur du vaxa bilen för att ge det den som ny bil glans