hur man startar en bil på kalla morgnar

hur man startar en bil på kalla morgnar

Varför är det ibland så svårt att starta bilen på kalla morgnar? Tja, det finns faktiskt ett par olika faktorer som kan bidra till detta problem.

Till att börja med visste du att oljan faktiskt tjocknar något när det blir kallare ute? När oljan i bilen blir tjockare det tenderar att vara mer trög och därför mindre effektivt som ett smörjmedel för motorn och alla andra delar som det är avsett att smörja.

När detta händer kan det vara mycket svårare att starta bilen. ? Nu när du vet vad som orsakar detta irriterande problem, vad kan man göra för att börja din bil lättare när det är kallt ute
1.
Placera din bil så att den är parkerad i direkt solljus om möjligt på kalla morgnar. Solljuset värmer upp bilen även när det är kallt ute. Om du vill kan du även pop huven en stund så att motor och andra bildelar kan fånga några av dessa strålar direkt.
2.
Kontrollera att ingenting är påslagen som skulle kunna rinner all energi ur batteriet när du försöker starta bilen på kalla morgnar. Detta inkluderar din strålkastare, din vindrutetorkare, bilens inre ljus, och allt annat som kan sav makt och störa starta din bil.
3.
Se till att inte översvämma motorn genom att pumpa gaspedalen för mycket eller vrida nyckeln överdrivet. Dessa åtgärder kombineras att hälla alltför mycket gas i motorn alltför snabbt, chockerande bilens systemet.
4.
Vänta några minuter mellan varje nytt försök att starta bilen om motorn inte lämna över det första gången du försöker starta bilen. Dessa väntetider ge din bil en chans att återhämta sig mellan varje försök att starta det. Så småningom kommer din bil förmodligen börja om du har tålamod med den här processen från början till slut.

Tips och varningar


 • Om du har försökt med alla de steg som beskrivs i denna artikel, men fortfarande har problem med att starta din bil på kalla morgnar, kan du behöva ha bilen jumpstarted en vän eller granne (eller kanske av en representant från Triple A eller någon annan bil serviceorganisation).


 • Relaterade artiklar


  hur man använder ett tryck luftskruv för bromsar
  Hur konvertera från MPa & GPA för att psi
  Hur berätta om Struts är utslitna
  hur du vill justera strålkastarna i en Toyota Prius
  hur man kan få lökar på en Volkswagen Touareg
  hur man läser en oljestickan med tydliga olja
  hur man startar en gammal bil
  hur du vaxa bilen för att ge det den som ny bil glans
  hur man byter en Ford Windstar servopumpen
  hur man identifierar en rad Honda ecu