hur man kan återställa en svag bilbatteri

hur man kan återställa en svag bilbatteri

Du kanske upptäcker att ett bilbatteri mer än två år eller mer, får den inte håller sin laddning som förr. Bilbatterier har en ändlig livstid. Enligt batterystuff. com, sålde bara 30 procent av batterier idag senast hela fyra år på grund av ökat energibehov på dagens bilar. Dock finns underhåll du kan utföra för att återställa de flesta av bilens batteri prestanda för en bråkdel av kostnaden för att få en helt ny

Du behöver:.
Epsomsalt
Handskar.
Skyddsglasögon.
Batteriladdare.
Drill.
Tre steg laddare.
Hole mössor.


1.
Stäng av tändningen. Ta på gummihandskar och skyddsglasögon för att skydda mot frätskador och en bländande explosion respektive. Ta bort batteriets kablar och satte den någonstans väl ventilerat för dig att arbeta på det.
2.
Ta bort plasten cellen caps på topp om batteriet är funktionsdugliga typ. Om cellerna är förseglade, sedan borra ett hål i plast, ett hål för varje cell. Du ser var du ska borra eftersom varje av de sex cellerna kommer att ha "skugga märken. "Du kommer att täppa till dessa hål med" hål mössor, "som de flesta järnaffärer kommer att ha.
3.
Microwave en liter destillerat vatten till ca 150 grader. (Om du skjutit det och det är kokande, låt den svalna lite först. ) Använd inte kranvatten, eftersom det kan innehålla ämnen som bekläder batteriets plattor och hämmar funktionen.
4.
Lös 10 matskedar av Epsom salter (magnesiumsulfat) i vattnet.
5.
Häll saltlösningen i toppen av batteriet genom de sex hålen. Fyll upp dem till den markerade nivån.
6.
Ladda batteriet över natten och med en "smart laddare. " Du bör särskilt använda en tre-stegs laddare (se Resurser) för att göra det fulladdat. De är särskilt viktiga eftersom laddningen med din bil generator ensam kan skriva det bara 90 procent debiteras. Enligt batterystuff. com leder de återstående 10 procent av reaktiva elektrolyten till sulfatering (svavelnedfallet på metallplätering), den process som orsakar 80 procent av batteriets försvagning i första hand. Du kan få en sådan i tre steg laddare för runt $ 40.

Tips och varningar


 • Låta ett batteri sitter i 24 timmar i varmt väder utan en avgift eller en några dagar i kallt väder utan en avgift leder till sulfatering. Solar underhållsladdning laddare ladda batteriet i små mängder för att undvika detta problem. Koppla loss batteriet om du lagrar bilen månader åt gången.


 • Relaterade artiklar


  hur man återställer ford Freestar makt skjutdörrar
  hur man rengör EGR ventil på en Dodge Caravan
  hur man målar autos med lack färg
  hur frigöra vätska Vindrutespolare
  hur du tar bort klister bil emblem
  hur du installerar en fläktrem på en flykt
  hur man rengör en EGR Honda Insight
  hur man återställer en Ford dator
  översvämmade avlägsnande bil mögel
  hur man målar en jeep hardtop