hur man byter strippad släpvagn klackarna

hur man byter strippad släpvagn klackarna

Det finns två sätt att ersätta strippad släpvagn klackarna (hjulbultar), beroende på släpets nav konfiguration. Den första fråga är om släpvagnen har en trumbroms eller ingen broms konfiguration. Den andra är om släpvagnen har skivbromsar

Du behöver:.
Jack och pallbock
. Rörtång eller mutterdragare.
Stor kanal-lock tång.
Axel fett.
Skiftnyckel istället.
Dead-slag hammare.

Drum and Stud borttagning


1.
Se trailern är säkrad medan hjulbultar ersätts. Detta kan utföras genom att montera dragkroken på ett fordon och blockera den motsatta sidan däck, fram och bak. Jack släpvagnen fram däcket från marken. Placera domkraften under del av ramen, nära det område man arbetar eller under axeln för att garantera din säkerhet mot släpvagnen minskar, samtidigt som arbetet utförs.

Bort däcket och fälgen. Muttern som är på strippad bulten, kan du behöva köra den fram och tillbaka tills bulten går av eller muttern lossnar. Ta stora tång och dra försiktigt bort fettet nav. Du kommer att presenteras med ett stort axelmutter som en saxpinne som löper genom den. Ta bort saxpinnen och den stora slitsade brickan och slitsade muttern. Vicka navet och ta bort den från över pausen skon, försiktigt så att inte tappa eller förlora slitsade brickan eller hjullagren.

På en ren hård, yta bort hjulet stuteri med de döda hammare . Det kan kräva att du använder ett långt dorn för att ta bort regeln om den är avbrutna. Om du kan sätta en klack mutter tillbaka på slutet av hjulet stuteriet Detta kommer att öka ditt mål genom att trycka en större mål. Ta bort alla hjulbultar. Endast om extraordinära omständigheter är inblandade, som att sätta klacken muttern på med effekterna hammare och muttern som korsa träde, är det lämpligt att ersätta alla hjulbultar och muttrar. Detta kommer att göra ditt jobb där det inte kommer att göras igen någon gång i en nära framtid. Ta hjulbultar att en auto leverans, traktor leverans eller maskinvara utlopp och köpa nya hjulbultar och nya muttrar klack. Du kanske vill ta navet med till att du får rätt storlek.

Detta är en bra tid att försäkra att bromsbackarna är i gott skick (om tillämpligt), och att de inte behöver bytas också.
2.

Stud och Drum församlingen

En efter en plats det nya hjulet stuteri i dess ställe, sätta överdimensionerad muttrar över bulten och sätta på den nya muttern på bakåt. Detta kommer att ge en plan yta mot en plan yta, och inte snedvrida muttrarna vinkel i säkra fälgen. Dra åt muttern klack på hjulet fet tills hjulet fet sitter ordentligt mot baksidan av trumman. Gör detta för varje hjul bult.

Rengör det gamla fettet från baksidan av navet, och tillämpa en riklig tillgång på nytt fett på baksidan bäring. Leverans det främre lagret med ett utbud än väl av nytt fett. Sätt lagret på axeln och sedan slitsade brickan. Se till att vinkeln på lagret är samma som med säte navet. Sätta betydelse för bakåt kommer den gå sönder på kort tid. Kör slitsade muttern upp mot bricka för bara ett företag passform. Kontrollera att muttern är ordentligt åtdragen mot brickan och tillbaka det till det första facket kan du få den saxsprinten igenom. Böj ändarna på sprinten för att se den skårade skruven kommer inte att flytta. Byt fett locket. Sätt däcket och fälgen igen. Hissa upp trailern och ta bort domkraften, nedre trailern till marken.

Detta steg är bara om släpet har trumbromsar. Hjälp av ett verktyg bromsinställning (en skruvmejsel fungerar men är inte tillrådligt) dra åt bromsen tills däcket börjar bli svårt att vända. Lossa bromsinställning där endast en liten ljudet av bromsen hörs kör mot trumman samtidigt som du vrider däcket.
3.
Disc Brake Wheel Fet ersätter

mycket av samma arbete som beskrivs i ersättning av hjulbultar ovan kommer att gälla för utbyte på skivan.

Säkra släpvagnen. Hissa upp släpet. Sätt domkraften på plats. Ta av däcket och fälgen. Ta bort bromsok och rotor genom att ta bort de två bultarna på baksidan av rotorn. Sätt muttern på hjulbultar du vill ta bort och använda de döda-hammare, slå ut bulten. Återigen är det rekommenderat att du ta bort alla bultar och använda nya. Sätt i en ny bult genom skivan och sedan muttern. Muttern tills den djärva sitter ordentligt fast mot skivan. Upprepa processen tills alla hjul bultarna sitter på plats.

Byta däcket och hjulet. Hissa upp släpet så att domkraften kan tas bort. Sänk trailern till marken.

Tips och varningar


 • inte komma under släpvagnen när den är avslagen marken utan att en pallbock eller en lämplig ersättning.


 • Relaterade artiklar


  hur du tar bort MAF sensorn för trimning
  hur man återställer Pontiac G6 sensorer däcktrycket efter däck rotation
  hur man fixar skrikande bromsar
  typer av syntetiska smörjoljor
  Hur man testar frostskyddsmedel med hjälp av en voltmeter
  hur man rengör svart avgasrör på en motorcykel
  hur man blöda bromsslangar med bara en person
  hur du tar bort bilvax från lister
  hur man mäter vinklar köra linje
  Felsökning av en kylarlock