hur du tar bort en trasig oljestickan från en motor

hur du tar bort en trasig oljestickan från en motor

Om din raster oljestickan, bör du ta bort den så fort som möjligt. Ett brutet oljestickan som finns kvar i motorn kan hindra dig från att använda en Utbytesoljesticka att exakt kontrollera dina motorolja. Det sätt som mätstickan kommer in i motorn betyder att det inte har långt att åka. Du kan oftast enkelt ta bort en trasig oljestickan från en motor

Du behöver:.
Teleskoprörelse verktyg magnet pickup
. Hylsnyckelsats.
Oljetråg.


1.
Undersök den övre halvan av det brutna oljestickan för att fastställa var paus har inträffat. Om den bit som bröt och inte i motorn är kortare än 4 inches, det mest troliga har fallit i din Oljetråg.
2.
Förläng teleskopisk magnetisk pickup verktyg och sätt in den i oljestickan hållaren. Flytta ner och runt insidan av röret tills du känner ett lätt ryck innebär detta magneten har samband med den brutna oljestickan. Dra ut oljestickan långsamt kan det ta några försök för att kunna göra detta utan pjäsen faller av magneten, men så småningom komma ut.
3.
Tappa ur oljan från din motor för att hämta den trasiga oljestickan om magneten inte fungerade. Placera en pan oljeavtappningspluggen under dräneringstråget bulten, ta bort skruven med en hylsnyckel och låt oljan rinna ut.
4.
Dra kastrullen ut från under bilen. Nå under och ta bort den serie av skruvar fästa oljetråget på bilen. Låt droppe oljetråget på sin plats och titta i kärlet för bit av krossat oljestickan och ta bort den.

Tips och varningar


 • Om du inte se den trasiga biten i oljestickan, nå upp och känna längs slutet av olja matningstuben att se om den ligger inklämd där.
 • Använd aldrig en "pinne och lim" metoden för att avlägsna en trasig oljestickan från en motor, även en liten mängd av limmet släppa in oljan för din motor kan orsaka allvarliga problem.


 • Relaterade artiklar


  hur man fixar skrikande bromsar
  hur reparera en skråma på en hyrbil
  hur man återställer en Chevrolet dator
  hur man ändrar Serpentine belt på Jeep Liberty CRD diesel
  hur kontrollerna av vätska servostyrning i en Mercedes Benz
  hur man byter dimma ljuset i en Oldsmobile Silhouette
  hur man får luktar ur bil läder
  hur man kan hoppa ett bilbatteri på en miata
  hur man återställer indikatorn olja status på en Honda Civic
  hur man fixar vindrutetorkare