Hur du använder låsbrickor & låsmuttrar

Hur du använder låsbrickor & låsmuttrar

En vanlig mutter med vanlig bricka, som används för att fästa en skruv på något som är föremål för upprepade vibrationer-till exempel en hjulaxel eller motor tillbehör-skulle så småningom vibrera lös. Låsbrickor och låsmuttrar förhindra att detta händer. Låsbrickor, när skärpt till erforderligt moment under en vanlig fästanordning, kommer att utöva en fjäder spänning mot fästanordningen för att hålla den vibrera loss. Låsmuttrar har normalt en formbar in som deformerar att greppa trådar av bultarna de är gängade på, vilket i sin tur hålla nötter vibrera loss. De flesta projekten kommer att kräva antingen låsbrickor eller muttrar-inte båda-som ska användas på ett visst fäste

Du behöver:.
Låsmuttrar eller låsbrickor
. Momentnyckel.

låsbrickor


1.
Placera låsbrickan mellan mutter och arbetsytan om du använder en mutter-och bult konfiguration eller mellan fästelementet huvudet och arbetsytan om du använder ett gängat hål konfiguration (med andra ord går bulten rakt i hålet och inte peta ut i andra änden, så ingen mutter används).
2.
Kontrollera att tänderna på låsbrickan engagera helt med både den fästanordningen (eller mutter) huvud och arbetsytan. Om tänderna på brickan inte samarbeta med båda ytorna, kommer det håller inte. Ändra storlekar eller stilar av låsbricka som behövs för att säkerställa brickan tänder para sig med arbetsytan och fästelement huvudet innan du fortsätter. Om du använder en delad bricka, hoppa över detta steg.
3.
Dra åt muttern (mutter-och bult församlingar) eller bult (gängat hål församlingar) till det moment som anges i ditt projekt manual. Använd en momentnyckel för att säkerställa att rätt åtdragningsmoment har uppnåtts.
4.
Inspektera låsbrickan att återigen kontrollera att tänderna är helt dolda av fästelementet huvudet och arbete yta. Om du använder en delad (även känd som spiralskurna) bricka, inspektera bricka för att bekräfta att det fortfarande är "split", med ena sidan inte i linje med den andra så att brickan utövar fjäderspänningen på fästanordningen. Om de begärda vridmomentet plattas uppdelningen brickan i form av en vanlig bricka, kommer det inte längre fungera som en låsbricka, använd en tandad låsbricka i stället.

låsmuttrar


1.
Placera låsmuttern mot den gängade änden av bulten, precis som du skulle placera en vanlig mutter. Se till att om muttern har en upphöjd mellersta delen denna ansikten ut, den plana ytan på låsmuttern ska sitta tätt mot arbetsytan en skärpt
2
Dra åt. . låsmuttern tills det är säkert gängas på bulten.
3.
Dra åt låsmuttern med momentnyckel tills den når det bestämda momentet.

Tips och varningar


 • Den vanligaste typen av låsmuttrarna har nyloninsättning som deformerar att greppa trådarna i fästanordningen, så de är avsedda att användas en gång, sedan kasseras och ersättas med en ny mutter, använder denna typ av muttern flera gånger kan minska sitt innehav makt som det redan deformerade nylon kommer inte fullt grepp trådarna på repeat användningsområden.


 • Relaterade artiklar


  hur man byter kombi Struts
  hur man lyfta upp en Toyota Sienna byta däck
  det bästa sättet att montera en magnetisk antenn på ett fordon
  hur man kör bil i backväxel
  hur man läser oljestickan motorolja
  hur man byter ett huvud ljuset i en Ford Expedition
  den bästa lager däck för en jeep Rubicon
  hur du tar bort en trasig broms luftskruv
  hur man får luktar ur bil läder
  hur man fixar jeep bleka fendrar