vad gör jag om jag överfylld bil med olja

vad gör jag om jag överfylld bil med olja

Även om du har bytt oljan i bilen flera gånger, finns det alltid en risk att du av misstag för mycket det. Överfyllning motoroljan i bilen kan orsaka allvarliga skador på motorns inre delar och så småningom låser upp din motor. För att råda bot Fyll motorolja i bilen, måste du först bekräfta att motoroljan faktiskt är överfullt och sedan dränera överskottet motorolja från fordonets oljetråget

Farorna med överfyllning

Även om det kanske inte verkar vara en stor sak att överfylla olja i bilen, kan det orsaka stora störningar och eventuellt kosta dig tusentals dollar.
När för mycket motorolja fyller vevaxeln i bilen, blir oljan kolsyrat och vispad till skum. Detta orsakas av den höga rotationen av vevaxeln. Skummande olja kan inte smörja din bil väl, och i många fall det kommer att orsaka oljeflöde stanna helt, överhettning din olja och leda till förlust av oljetryck. Motorn blir då svalt för smörjning och kan eventuellt låsa upp.

Hur kontrollera bilen Olja

Om du nyligen har ändrat din motorolja och du ser tjock, vit rök kommer ur bilens avgaser under körning , då du kan ha överfyllda bilen med olja.
För att bekräfta din motorolja är överfullt, köra bil runt i fem eller 10 minuter så att motorn blir varm. Detta kommer att säkerställa du får en korrekt behandling på motorn oljestickan. Med bilen parkerad på en plan yta, öppna huven och hitta oljestickan motorolja. Använd din manual underhåll av fordon om du har problem att lokalisera oljestickan motorolja.
Dra ut oljestickan och torka av överflödig olja med en trasa. Sätt tillbaka oljestickan och vänta några sekunder innan du drar ut den igen. Undersök fyllnadslinjen. Om oljan når en punkt ovanför strecket, då har du överfylld motorn olja i bilen.

Hur Drain Överflödig olja

Om du har för mycket motorolja i bilen, måste du tömma den från under bilen. Med en 3/8-tums enhet hylsnyckel och en plast oljetråget i handen, krypa under bilen och leta reda på oljepluggen. Detta kommer att vara en relativt stor bult i botten av bilens oljetråget. Referens bilens underhållshandboken om du har problem att lokalisera kontakten.
Sätt plast oljetråget under oljepluggen. Med hylsnyckel, lossa oljepluggen tills oljan börjar sippra ut. Fortsätt att lossa oljepluggen så mycket som du tror behövs för att dränera överflödig olja. Var dock försiktig att inte lossa oljepluggen för mycket, eftersom det kommer att resultera i en flod av olja.
fortsätta att kontrollera oljestickan tills oljenivån är även med full varumärket.


Relaterade artiklar


hur man rengör upp en motorrummet efter användning av en ABC brandsläckare
hur man byter nissan chocker
hur kontrollerna av transmissionsolja nivå på en Ford van
hur du tar bort klister bil emblem
vad är livslängden på ett bilbatteri?
hur backspolning värmaren kärna i en Ford F150
det bästa sättet att montera en magnetisk antenn på ett fordon
hur reparera en vinyl jeep topp
hur man förhand eller fördröja tändningen
hur du ändrar bromsarna på en Cheva Uplander