hur man kan kontrollera om en tändkabeln fungerar

hur man kan kontrollera om en tändkabeln fungerar

För ett fordons motor vara igång väl det kräver att ett stort antal delar alla vara i gott skick. Medan många gör-det-själv-mekanik är medvetna om några av de troligaste bovarna på en dåligt igång motorn, t. ex. att inte tändstift eller smutsigt filter, stannar många inte tro att tändkablarna kan vara orsaken. Det finns metoder som du kan använda för att kontrollera om din tändkablarna fungerar

Du behöver:.
Jumper tråd
. Stor platt skruvmejsel.
Multimeter.


1.
Starta motorn på natten eller i en mörk garage, motorhuven och titta på tändkablarna. Om du kan se små elektriska bågar (eller blinkar) i båda ändar eller längs ledningarna, behöver de troligen bytas ut.
2.
Fast en bygel mellan metall skaft av en stor platt skruvmejsel och en tung utsatt bit metall på motorblocket. Med motorn igång, vidrör spetsen på skruvmejseln till tändkablarna och gnugga hela tiden sin längd, runt spolen och plug stövlar. En dålig tändkabeln kommer att orsaka en båge för att bilda mellan tråden och skruvmejseln.
3.
Kontrollera ledningarna för skärsår, skrubbsår, brännskador och sprickor. Något av dessa villkor är ofta tillräckligt för att orsaka tråden inte att fungera korrekt.
4.
Utför ett motstånd kontrollera genom att ansluta en multimeter för att båda ändar av tändkabeln. Ställ in mätinstrumentet att läsa "ohm". Om avläsningen högre än 15. 000 Ohm per fot med en längd av kabeln, så borde det nog bytas. Om mätaren visar oändlighet som motstånd, då det är en fullständig brytning i tändkabeln.


Relaterade artiklar


hur man installerar makten slang styrning pumpen i en PT Cruiser
DIY: Grundläggande om avisning en vindruta
hur du tar bort en pakethållare från en förorts
hur man tillbaka en Audi bromsok
hur man rengör oxiderade Auto Paint
vad är en sensor?
lagring idéer för en bil
hur man byter kombi Struts
hur du lägger kylvätska till en luftkonditionering i en ford explorer
hur man byter ett däck för en Toyota mammutträd