bilbatteri information

bilbatteri information

Ett bilbatteri kallas som en utgångspunkt, belysning eller tändningssystem (SLI) typ av batteri. Det börjar motorn, stabiliserar bilens laddningssystem och ger extra kraft när fordonet går på tomgång eller avgiftssystemet inte fungerar

Tillverkare

Det finns många märken av bilbatterier och vilket märke du köper beror på var du får byta batteriet. Några populära varumärken är envisa, som såldes till Sears, Autocraft, som såldes till Advance Bildelar, Interstate, som såldes till Interstate Batterier, och Everstart, säljs på Walmart.

Pris

Kostnad för ett bilbatteri varierar beroende på typ av batteri som behövs för fordonet och dess garanti. Räkna med att betala $ 50 till $ 150 för de flesta fordon. Installation och återvinning avgifter också kan gälla.

Garanti

Garantin är i grunden garanterad livslängd på batteriet. De flesta tillverkare erbjuder en garanti på mellan 18 månader och fyra år. Interstate's Mega-Tron Plus linjen har en 85-månaders garanti.

Batteritid Conservation

Du kanske kan förlänga livslängden på batteriet genom att koppla loss den när bilen sitter för lång tid. Vattennivån kan kontrolleras varannan månad för att säkerställa att det är precis når botten av fylla cellen.

Batterifel

Det finns flera skäl till varför ett batteri kan gå sönder i förtid. Lämnar strålkastare eller lampor kupol på natten, till exempel, kommer att orsaka en djup urladdning som ofta bidrar till batteriet misslyckande. Korrosion och inte använder batteriet i mer än sex månader är andra vanliga problem som kan leda till ett misslyckande.

Återvinning

batteriåtervinning är normalt hanteras av en bil serviceverkstad. Var försiktig batterier hanterar bilen på egen hand. Placera inte i fastighetsnära avfall eller återvinningskärl. Många städer har en utsedd avfall webbplats som accepterar bilbatterier. Vid hantering av batterier, handskar och skyddsglasögon. Placera batteriet på ett säkert, vattentäta behållare som inte tippar.


Relaterade artiklar


hur man lyfta upp en Toyota Sienna byta däck
hur man byter kombi Struts
hur man byter syntetisk olja med vanlig olja
syntetiska vs petroleum motorolja
dieselolja instruktioner för byte
hur man får ny olja av din bil
hur man kan återställa det inre av en bil
hur man byter från vanliga till syntetisk olja
Hur man testar tändstift med en ohm mätare
vad är en sensor?