hur man förhand eller fördröja tändningen

hur man förhand eller fördröja tändningen

Tändningen är avgörande för prestanda och livslängd av fordonets motor. Motorn måste ha rätt timing så att luften och bränsleblandningen detonerar vid precis rätt tillfälle. Om tändningen har för mycket framåt, desto luft-och bränsleblandningen detonera i förtid och din motor kommer att ping och knacka, som så småningom kommer att skada din motor. Å andra sidan kommer om tidtagningen har för mycket retard, motorns prestanda och bränsle körsträcka lida. Att veta hur man förväg eller fördröja din timing är viktigt att nå en gyllene medelväg.

Du behöver:
Skiftnyckel


1
Parkera fordonet på en plan yta och dra åt handbromsen. . . Öppna huven.
2.
Sök upp en återförsäljare, som kommer att vara högt upp i motorn på antingen framsidan av baksidan av motorblocket.
3.
Lossa distributör fästbulten ligger vid foten av distributören, vrida en skiftnyckel i moturs riktning.
4.
Vrid återförsäljare i ett moturs för att förväg tändningen. Inte över justera distributören, eftersom även en liten rörelse kommer att ge en betydande förändring i tändningen.
5.
Vrid distributören i medurs för att fördröja tidpunkten.

6.
Dra åt distributör låsbulten i medurs riktning med en skiftnyckel. Stäng huven.
7.
Road testa fordonet för att se om önskat resultat har uppnåtts. Finjustera din justeringar genom att upprepa de ovannämnda förfarandena.

Tips och varningar


 • Kolla ditt fordons instruktionsbok eller reparationshandbok för rätt tändning inställning för din motor. Tändläget kan kontrolleras med en timing ljus. Koppla bort gummislangen från vakuumdestillation förskottet på distributören och anslut den med en skruv eller golf tee. Följ anvisningarna för din timing ljus och anslut den till bilens batteri och nummer ett tändstift. Starta motorn och syftet tidpunkten ljuset vid tidpunkten märkena på motorns vevaxel remskiva. Anpassa tidpunkten med hjälp av ovanstående förfaranden tills rätt timing har uppnåtts, dra ut gummislangen och tryck tillbaka den på vakuum förväg. Koppla tidpunkten ljuset och stäng huven.
 • Om du använder ditt fordon för tävlingar eller off-road ändamål förväg din timing bara tills motorn startar pinga, fördröja sedan tidpunkten ett par grader. Testa fordonet med förhållanden så nära som möjligt till fordonets avsedda användning. Göra justeringar av tidsplan som behövs.


 • Relaterade artiklar


  hur reparera ett hål i ett avgassystem
  hur du ändrar strålkastarna på en Chevrolet Venture
  Hur man säljer en icke kör bil
  hur man blöda bromsslangar med bara en person
  Jeep Wrangler drivlina felsökning råd
  hur man byter U-fogar på en TR6
  Hur får man en glans på auto färg
  hur kontrollerna av transmissionsolja nivå på en Ford van
  Hur kör bilar på kemiska reaktioner ?
  syntetiska vs mineraloljor