hur klyftan tändstift

hur klyftan tändstift

Som tändstift ålder, de blir mindre effektiva. Eftersom detta händer, kanske du märker att din motor verkar mindre kraftfull eller att det ibland misständningar. Rengöring av tändstift kan hjälpa, och så småningom kommer du behöva byta ut dem. Men innan du installerar nya tändstift, måste du med gap dem-det vill säga, du behöver se till att gapet mellan kontaktens elektroder matcher de rekommenderade inställningarna för din bil. Lyckligtvis är gapping inte svårt, och riktigt gapping hjälper din motor köras med maximal effektivitet.

Du behöver:
Spark gauge kontakten gapet med justering
. Dator med tillgång till Internet eller instruktionsboken.


1.
Kolla din instruktionsbok för att hitta rätt tändstift gapet för din bilmodell. Om detta inte är tillgänglig, öppna din webbläsare och gå till Autozone. com. Välj "Lägg ett fordon" från den nedrullningsbara menyn längst upp på sidan. Välj år, märke och modell på bilen och sedan klicka på "Specifikationer". Klicka på "Ignition (Tune Up)" och sedan "Spark Plug Gap" för att hitta rätt lucka för din bil.
2.
Kontrollera tändstiftet förpackning eller på tillverkarens webbplats för att säkerställa att det är okej att klyftan dem. Vissa tändstift märken är inte justerbara.
3.
Välj rätt inställning på gnistan mäta kontakten mellan könen och att försöka föra den mellan centrum och sida elektroder. (Mittelektroden är en del av tändstift: s bas, medan den sidoelektroden ser ut som en arm når över toppen av tändstiftet. ) Mätstickan bör passera mellan elektroderna med lätt motstånd.
4.
Justera avståndet om det behövs, med hjälp av Bender medföljer tändstift gapet mätare. Alltid böja sidoelektroden. Om du inte är säker på att du har fått rätt gapping, prova nästa inställning upp och ner på mätaren. Inställningen nedan korrekt bör man passera utan motstånd och inställningen ovan skall inte passera alls. Var försiktig när du böjer elektroder, som justeringarna borde vara ganska liten.

Tips och varningar


 • Försök inte att klyftan tändstift vars förpackning avråder dig med gap dem. Justera tändstift som dessa kan skada beläggningen på elektroderna och göra tändstift mindre effektiva.


 • Relaterade artiklar


  hur man fixar trassligt säkerhetsbälten
  hur kontrollerna av transmissionsolja nivå på en Ford van
  Hur kör bilar på kemiska reaktioner ?
  Hur man säljer en icke kör bil
  hur man fastställer en grundfärg
  hur man byter Audi TT batteri
  hur du justerar halogenstrålkastare i en Toyota Prius
  hur man kan kontrollera en generator med en voltmeter
  hur man använder en mätsticka att mäta olja
  vad man ska göra för en frusen bilbatteri