hur man byter ett Avalon oljefilter

hur man byter ett Avalon oljefilter

Avalon är Toyotas topp of-the-line sedan som har varit i produktion sedan 1995. Avalon levereras som standard med många objekt som är tillval på andra bilar, såsom luftkonditionering, elfönsterhissar och regn avkänning vindrutetorkarna. Några underhåll på Avalon skiljer sig från andra fordon, också. De flesta fordon använder en spin-on oljefilter församling, där Avalon använder en kassett-typ oljefilter. Den Oljefilterhus måste tömmas innan filterpatronen kan tas bort och ersättas med ett nytt filter.

Du behöver:
Oljefilter
. Bil ramper (2) eller pallbockar.
Tråget.
3/8-tums hylsnyckeln.
12-tums delen av trädgårdsslang.
Filter nyckel.
Rag.
Motorolja.


1.
Köp ett byte olja filter för Avalon på en Biltema eller på din Toyota återförsäljare. Var medveten om att filtret ska komma med två nya O-ringar och en plastslang adapter till stöd i dränering av olja från filterhuset.
2.
Kör din Avalon på en uppsättning av bil ramper. Placera bilen i parken och dra åt parkeringsbromsen. Låt motorn svalna om bilen körts mer än några miles under den senaste timmen. Placera en avtappningskärl under oljefilterhuset ligger nära framsidan av oljetråget. Ta bort filterhuset locket med en 3/8-tums hylsnyckel i moturs riktning och ställ den åt sidan.
3.
Push en 12-tums avsnitt av en gammal trädgårdsslang på långa änden av plastslangen adaptern som medföljde din nya oljefilter. Tryck den andra änden av adaptern på montering exponeras efter filterhuset locket togs bort. Se montering snäpper på plats. Sätt andra änden av trädgårdsslangen i dräneringstråget och låta oljan i filterhuset rinna helt. Ta bort adaptern genom att vrida den ur filterhuset montering.
4.
Ta bort filterhuset med filter skiftnyckel ansluten till en 3/8-tums hylsnyckel vridas moturs . Sänk filterhuset. Dra det gamla papperet filterelementet ur huset.
5.
Rengör filterhuset med en trasa och sätt dit ett nytt element i huset tills det platser på plats. Ta bort O-ringen tätar på filterhuset med fingrarna och placera den nya O-ringarna som medföljde tillbaka filtret på sin plats.
6.
Sätt filterhuset tillbaka kaviteten på framsidan av motorn oljetråg och dra åt med ett filter skiftnyckel i medurs riktning. Byt ut filterhuset locket genom att skruva det på plats med en 3/8-tums hylsnyckel vridas medurs riktning.
7.
Öppna huven och ta bort oljepåfyllningslocket. Tillsätt den typ av olja som rekommenderas i din instruktionsbok till dess att hela märket är nått på motorn oljestickan. Stäng huven. Starta motorn och tillbaka bilen utanför i bilen ramper.

Tips och varningar


 • Ett filter skiftnyckel för din Avalon finns på bildelar butiker eller din Toyota återförsäljare.


 • Relaterade artiklar


  EGR-ventilen underhållsrengöring
  hur man kan kontrollera en Grand Am kylvätskenivå
  hur man skär ett avgassystem hål på en glasfiber stötfångare
  hur du tar bort bakljus lökar från en Dodge Intrepid 2003
  hur du tar bort däcket för en 2007 Cadillac STS
  tre sätt att vara säker när du hanterar ett batteri av en bil
  gmc dieselolja förändring instruktioner
  hur du tar bort en fast bildäck
  diy bil polish
  hur man byter strålkastarnas lampor i en 2001 gmc jimmy