hur du tar bort slam från en 2,7 dodge motor

hur du tar bort slam från en 2,7 dodge motor

Ta bort slam från en 2,7 liters motor Dodge kan skydda din bil och hålla den på vägen för många fler miles. Dodge's 2,7 liters motor som används från 1998 till 2004 års modell kan utveckla interna oljeslam av flera skäl. Den vanligaste orsaken är kylarvätska in i motorn från ett defekt vattenpump. Andra orsaker slam igensättning smala oljekanalerna i motorn eller en PCV-system som inte tillåter tillräckligt gaser att fly, vilket olja att bryta ner i förtid. Ta bort slam och ändra underhållsplan kan förhindra långsiktiga problem uppstår.

Du behöver:
10 liter konventionell olja
. 5 liter syntetisk olja.
3 oljefilter.
Engine flush.
Transmissionsolja.
Oljetråg packning eller RTV fogmassa.


1.
Tappa ur oljan och byt oljefilter. Genom att dränera all olja och ersätta oljan filtret, kommer du att kunna sänka oljetråget utan att oroa dig att tappa den eller spilla olja. Byta oljefilter kommer att hålla någon olja kvar i motorn från droppar ner på marken.
2.
Släpp oljetråget. När oljetråget skruvar bort, kan pannan sänkas till marken och inspekteras för slam. Om du har en 2,7 liters V6 från 1998 till 2004 års modell, det är troligt några slam byggs upp i pannan.
3.
Rengör oljetråget. Använd ett milt rengöringsmedel som t. ex. automatisk transmissionsolja att rengöra oljetråget. Du kan behöva gnugga inlåning med en butik handduk eller lossa dem.
4.
Packning
tillbaka och montera oljetråget. Efter rengöring oljetråget, skrapa bort eventuell kvarvarande packning kvar på kanterna. Byt ut den gamla packningen mot en ny eller använda en RTV flytande packningen runt kanterna. Rada upp oljetråget med motorn och sätt tillbaka den med bultar, och se till att packningen är tät.
5.
Fyll på olja med konventionell olja. Oljefiltret ersattes i steg 1, så det behöver inte bytas ut igen. Fyll motorn till lämplig nivå som läst på stickan. Olja kapaciteten varierar beroende på årsmodell, så se till att kontrollera din bruksanvisning för korrekt fylla belopp och kom ihåg att kvarvarande olja kvar i motorn gör att bilar sällan ta hela angivna olja kapacitet.
6.
Kontrollera oljefiltret. Efter några dagars körning, ta bort oljefiltret och kolla upp det för skräp. Om filtret är rent och inget slam är synlig, har slammet tagits bort. I detta fall vidare till steg 8. Annars komplett motor flush.
7.
Komplett motor flush. Det finns flera märken av motor spola på marknaden, och något kommer att göra jobbet på rätt sätt. En motor flush kommer att klara eventuella kvarvarande slam avlagringar i din motor. En färg att du ändrar dina oljefilter, lägga till färg till den aktuella olja och tomgång motorn i 15 till 30 minuter. Efter denna tid, töm oljan och spola och ta bort oljefiltret.
8.
Fyll med syntetisk olja. De flesta kvarvarande slam bör nu tas bort från motorn. Komplett din tjänst genom att fylla motorn med syntetisk olja och använda en olja av hög kvalitet filter. Syntetisk olja motstår slam och kommer att förhindra slam uppbyggd händer igen.


Relaterade artiklar


hur man byter en strålkastare på en 1995 Eagle Talon
hur man fixar en repad strålkastare lins
Hur stuva jag reservhjulet i en 2001 ford focus?
hur du tar bort den övre insugsgrenröret
hur man byter en gångjärnstappen i en bildörr
hur man byter bränsle klämma injektion slang
hur du tar bort den bakre dörrpanelen för att ersätta ett fönster motor på en 2000 Malibu
hur man installerar torkarbladen på en full-size 1993 Ford Bronco
hur du tar bort streck från en mustang
hur man ändrar en syresensor på en 2000 Oldsmobile Alero