hur du sparar en Saab motor från oljeslam

hur du sparar en Saab motor från oljeslam

En Saab-motor kan räddas från oljeslam genom att fylla planerat och förebyggande underhåll. De flesta Saab-motorer är inte mottagliga för oljeslam, men på 2,0 liter och 2,3 liters motorer som används i tidiga versioner av Saab 9-3 och 9-5 kan utveckla slam som träskor skärmen olja pickup, slutligen svälter motorn för välbehövliga olja. Även denna fråga, vilket resulterade i utökade garantier för alla 9-3s från 2000 till 2003 årsmodeller och 9-5s från 1999 till 2003 års modell, är vanligast på dessa modeller, kan regelbundna oljebyten hjälper dig att undvika slam skador på någon Saab.

Du behöver:
13mm uttag
. 7 liter olja.
Oljefilter.
Oljetråg.
1 liter transmissionsolja.
Shop trasor.


1.
Fullständigt ett oljebyte. Regelbundna oljebyten är det enklaste sättet att spara Saab motor från slam. Även Saab rekommenderar 10. 000 kilometer intervaller oljebyte, byta olja oftare är ett kostnadseffektivt skydd för att undvika slam problem. Den från 1999 till 2003 års modell fordon som omfattas av Saabs förlängd garanti rekommenderas att använda semi-syntetisk olja tillsammans med 10. 000 mil serviceintervall. Denna långa intervall är främst bland de skäl som vissa Saabs motorer utveckla slam. Tömning av olja kan du kontrollera dess skick, och ersätta den olja filter kan du se om den har någon slam i den.
2.
Drop och rengör oljetråget. Borttagning av oljetråget med hjälp av en 13mm uttag gör att du kan inspektera den för slam uppbyggd. Tappa ur oljan innan du släpper pannan, eller så kan du spilla olja och skadar dig. Du kan också använda ett milt tvättmedel som transmissionsolja att skrubba och rengöra oljetråget. Medan oljetråget är utanför fordonet, kontrollera att bildskärmen olja pickup, som ligger i oljetråget. Om pickup skärmen är igensatt, har din motor inte utfodrats av olja på grund av slam. Rengör pickup skärmen om den är smutsig.
3.
Tillbaka oljetråget packning och installera. Efter rengöring oljetråget, ta bort de kvarvarande packningen från kanterna av pannan. Montera ett nytt oljetråg packning eller RTV packning tätningsmedel och skruva oljetråget tillbaka till undersidan av motorn. Efter åtdragningen pannan, fylla i en olje-och filterbyte.

tips och varningar


 • Även om oljetråget eller olja pickup-skärmen har slammet får din bil inte skadas. Om det har fungerar normalt och oljetryckslampan lyser inte, att din bil ska säkra. Kom bara ihåg att regelbundet fylla oljebyten och överväga att byta från Saabs rekommenderade semisyntetisk olja till en full syntetisk.
 • Om det känns obehagligt att fylla i reparationer och rekommendationer i den här guiden, kontakta en lokal import mekaniker eller Saab återförsäljare . De kommer att kunna släppa oljetråget och kontrollera slam medan din bil är i för reguljär trafik, men räkna med att betala för denna tjänst.


 • Relaterade artiklar


  hur fett upp min bildörr spärr
  hur man rengör bilen motorn i en 2005 toyota corolla
  hur man byter bakre bromsbelägg på en Audi A4
  hur du kontrollerar om en hubb med är dålig
  hur man byter Serpentine belt på en Cheva banbrytande
  hur oljan sändande enheten fungerar
  hur du tar bort torkararmen på intrepid dodge
  gör det själv oljebyte på en 2008 Silverado
  hur tråd två 12-volts batterier
  oljebyte instruktioner för en 1996 Ford Taurus gl 3.0L V-6