hur man kan förbättra gas körsträcka och hästkrafter

hur man kan förbättra gas körsträcka och hästkrafter

Ekonomisk gas körsträcka och hästkrafter är två variabla faktorer som är viktiga för körupplevelsen. Mängden miles att din bil blir per gallon direkt påverkar din plånbok på gas pump, och hästkrafter din motor ger gör en stor skillnad i hur bilen hanterar och utför. Båda dessa faktorer kan påverkas direkt av föraren. Ökad hästkrafter och gas körsträcka är lätta att få genom att följa några enkla steg

Du behöver:.
Högpresterande luftfilter.
Bränslesystem tillsats.
Syntetisk motorolja.

Förbättra gas körsträcka


1.
Kör din bil på ett vettigt sätt. Undvik snabb acceleration och inbromsning. Oberäkneligt körvanor är ett säkert sätt att dränera onödiga bränsle från din tank. Enligt US Department of Energy, kör på detta sätt kan bränna upp till 33 procent mer bränsle än att köra förnuftigt i ett kontrollerat sätt.
2.
Köra enligt hastighetsbegränsningen. Högre hastigheter innebär vanligen mer bränsleförbrukning. Varje bil har en hastighet som är den mest bränsleeffektiva. I allmänhet är detta den hastighet med vilken bilens varvtal register mellan 1. 000 och 2. 500. Vanligtvis är detta din marschfart i din högsta växel. Tänk på att för varje fem miles per timme över denna nivå du accelererar, är du i princip betala ytterligare 24 cent per gallon.
3.
Rensa onödig vikt från bilen. Ju tyngre last du bär, desto mer gas du använder. Om du använder din bil som minnesenhet på hjul, är att det kostar mer i bensin varje dag man kör runt.
4.
Få regelbundna tune ups och hålla rätt lufttryck i däcken. En ostämd bil bränner cirka 4 procent mer gas än en som är trimmad. Detta kan lägga upp med tiden. Felaktigt pumpade däck kostar 0,3 procent av körsträcka förlust för varje kilo däcken med för lågt.

Öka Horsepower


1.
Installera en högpresterande luftfilter i bilen för att få hästkrafter. Normal luftfilter bli tilltäppt inom några tusen miles och kan beröva din motor på 10 procent av hästkrafter. En högpresterande filtret kommer att ha mindre luftflödet begränsning och låta motorn gå som det var för att.
2.
Använd ett bränslesystem renare att rensa upp i bränsle injektorer, ventiler och förbränning kammare i bilen. Gas och diesel insättningar lämna i ditt bränsle system som kan minska hästkrafter och gas körsträcka. Dessa rengöringsmedel är vanliga i alla Biltema.
3.
Använd kvalitet syntetisk olja. En motor avfall effekt på grund av onödig friktion på grund av otillräcklig olja. Top-of-the-line syntetisk olja kommer att minska friktionen och återställa strömmen till motorn.


Relaterade artiklar


hur du tar bort parkeringsbromsen locket från en Kia Rio
hur man köper ombyggda sändningar
Powerstroke glödstift avlägsnande
hur man byter takbelysning i en 2002 Dodge Dakota
hur man byter en strålkastare på en 2000 Subaru
Hur tar jag reda Ford Taurus växellåda typ?
hur man fixar bilstrålkastare
front-hjulsdrivna överföringsproblem
mazda förgasare information
hur man kan förbättra bränsle körsträcka för en Subaru Outback