hur man fixar en långsam punktering på ett bildäck

hur man fixar en långsam punktering på ett bildäck

Vägarna vi kör på är fyllda med skräp, och de flesta av oss kommer att möta en punktering vid något tillfälle. Lyckligtvis finns det ett ansvarsfullt och säkert sätt att undvika att köpa ett nytt däck
1.
Undersök däcket att avgöra om skadan är att slitbanan eller åt sidan väggen. Om skadan är på sidoväggen skall däck bytas ut. Om skadan är att slitbanan kan den fixeras med ett däck plugg.
2.
Ställ fordonet på ett plant underlag. Se till att den är borta från trafiken.
3.
Höj fordonet. Jack fordonet upp tillräckligt hög för att en pallbock under fordonets chassi, sedan sänka bilen på ställningen. Det finns ingen anledning att ta bort däcket, men kan du behöva rotera däcket tills du kan se det skadade området och det främmande föremålet klart
4
Ta bort det främmande föremålet. . . Med en tång, ta på den och dra den rakt ut från däcket. Air börjar väsande ut, så arbetet noggrant men snabbt.
5.
Sätt däcket. Sätt syl från däcket kontakten kit till punktering hålet. Tryck in den hela vägen in handtaget för att försäkra att hålet är tillräckligt öppen för kontakten att gå in. Enligt tillverkarens anvisningar, placera en kontakt i kontakten införingsverktyget som följer med satsen. Du kan lägga lim på pluggen om din utrustning kommer så utrustad. (Limmet kommer att hjälpa i kontakten glida in i däcket lättare. ) Dra syl ur däcket och tryck i kontakten i punktera tills bara en bråkdel av kontakten visar i däckets slitbana. Dra införingsverktyget rakt ut, lämnar kontakten på plats. Använda en luftkompressor eller bensinstation luftslang, fylla däcket till rätt lufttryck.
6.
Sänk fordonet. Höj fordonet utanför stå och ta bort den från under fordonet. Sänk domkraften tills fordonet är på marken. Ta bort domkraften.

Tips och varningar


 • Arbeta aldrig på ett fordon som tas upp utan stöd. Det kan döda eller skada dig om den faller.


 • Relaterade artiklar


  hur man byter olja i en 2007 Santa Fe
  hur man kan räkna mpg på en bil
  hur man ändrar tändkabeln som i Kia Rio 2002
  vad är orsakerna till bromsen skrika?
  Felsökning av en 1990 Pontiac
  hur man byter en 2005 Subaru kupéfilter
  hur man bestämma åldern på allmänna däck
  Syftet med en mellanhjul arm
  hur man byter en PCV ventil på en 2000 Dodge Durango
  hur man byter batteri på en 1991 BMW steg-för-steg