hur man byter remmar på en Honda Odyssey

hur man byter remmar på en Honda Odyssey

Byte av remmar på din Honda Odyssey kommer att hålla din bil igång ordentligt och pålitligt. Det finns två bälten på Honda Odyssey, en som driver generatorn och A /C kompressor och en som driver servopumpen. Inspektera dem båda regelbundet för tecken på slitage eller skador och byt bilbälten så fort du upptäcker ett problem. Nya remmar kan köpas i alla Biltema eller genom din Honda återförsäljare

Du behöver:.
Hylsnyckelsats


1
Leta reda på automatisk spännare. . på framsidan av motorn och släppa på spänningen genom att placera en hylsa och spärrnyckel på framsidan av spännaren och vrida den medurs. Skjut generatorn bältet utanför remskivor och kasta det gamla bandet.
2.
Lokalisera servopumpen i den övre delen av motorn på passagerarsidan av bilen. Lossa fästbulten och justerbulten med en hylsa och spärrnyckel men ta inte bort dem från pumpen.
3.
Skjut servopumpen in mot motorn tills det finns tillräckligt med slack i bältet för att ta bort det från ledaren. Skjut bälte av och kassera den.
4.
Montera den nya remmen över remskivorna och flytta servostyrning pumpa ut tills bandet är tight. Dra åt fästskruven och justerbulten med en hylsa och spärrskaft.
5.
Installera en ny generator remmen på remskivorna medan du håller spännaren med uttaget och spärrfunktion. Släpp långsamt sträckaren, gör det möjligt att dra åt remmen på remskivorna.


Relaterade artiklar


avgassystem typer
hur man byter en förångare kärna
hur man byter batteri i en 2000 corvette
hur man byter en stuga luftfilter på en sierra
hur man stämma upp en Acura MDX
hur man byter bakre bromsbelägg skiva
hur du tar bort tall tuggummi från bilar
hur man rengör en Ford Sportluftfilter
hur man kan förhindra korrosion på radiatorer
felsökning av en viking 2 ton hydraulisk domkraft