hur man byter olja boxster

hur man byter olja boxster

Även om du kan gå till din Porsche mekaniker och har honom att ändra din Boxster olja, är det mycket billigare att göra det själv. Det är också ganska lätt, så länge du har rätt verktyg. Det är bra att komma ihåg att den bästa tiden att byta olja är när den fortfarande är varm, så det kommer att flöda ut ur behållaren och i ditt dräneringstråget snabbare

Du behöver:.
9 liter av motorolja .
Oljefilter.
O-ringen.
Krossbrickan (tillval).
8mm insexnyckel.
Momentnyckel.
Oljefilternyckel.
Tratt.
Jack.
Pallbockar.
Oljetråg (måste inneha minst 10 liter).
Ska täckas behållare för använda motorolja.
Latex, nitril, eller andra engångshandskar.
Skyddsglasögon.
Medelstora eller stora plastpåse.
Shop trasor.


1.
Jack upp din Boxster helt från garage golvet. Använd pallbockar för att säkra den, och se till att den är balanserad stabilt på läktaren. Även avtappningspluggen på vänster sida av bilen, är det inte tillrådligt att luta bilen i en vinkel medan du gör ett oljebyte.
2.
Stick din panna olja rinna under avtappningspluggen. Se till att ha butik trasor händig fånga några utsläpp. Du bör alltid använda engångshandskar och skyddsglasögon när du arbetar med använd motorolja. Det har utsetts av CDC som en känd cancerframkallande ämne, och du bör vara extra noga med att inte få någon på huden när som helst.
3.
Ta bort avtappningspluggen hjälp 8mm insexnyckel. Du kommer också att se din krossbrickan komma ut när du drar ut pluggen. Tappa ur all olja i tråget. Aldrig kasta bort använd motorolja eller dumpa den i avloppsnätet. Många Bildelsaffärer kommer att förfoga över dina använd motorolja gratis.
4.
Använd filtret skiftnyckel att börja ta bort den använda oljefilter, så tvinnas det resten av vägen för hand . Var noga med att inte spricka några plastdetaljer. Gnid försiktigt nya, fräscha motorolja på din nya oljefiltret och O-ring innan du installerar. Helst bör en ny O-ring monteras med varje filterbyte. Många filter levereras med lämplig O-ring, men se till att kontrollera om din dator gör innan du börjar denna process. Använd din momentnyckeln för att dra den nya filterhuset till 25 nm (18 ft /lbs) i vridmoment när du har installerat det. Stick det gamla filtret, O-ringen och krossbrickan i en plastpåse för enkel avfallshantering.
5.
Sätt i en ny krossbrickan på avtappningspluggen om du har det. Om du inte, eller om du tror att det gamla krossbrickan fortfarande har liv i den, ersätta den på avtappningspluggen. Vrid avtappningspluggen och krossbrickan på plats och använda din momentnyckel för att dra åt till 48 Nm (35 ft /lbs) i vridmoment.
6.
Sänk domkraften och ställa din bil på marken. Pop huven och lossa den gula oljepåfyllningslocket med händerna. Använd antingen tratten som Porsche eller dina egna större tratt (för att förhindra spill) och fyll den med 9 liter av din favorit viskositet av olja. Viskositet behov bestäms av miljö och tillverkaren tillsammans. Läs din Boxster handbok och hitta en viskositet som fungerar för din miljö.
7.
Kontrollera oljenivån med mätstickan, kör bil för ett par minuter och kontrollera det igen. Top bort det som behövs. Glöm inte att ersätta den oljepåfyllningslocket och dra åt när du är klar.

Tips och varningar


 • Även en Porsche återförsäljare får säga att du behöver Använd Porsche Original Equipment Manufacture (OEM) delar, till exempel en Porsche oljefilter, detta är inte sant. Enligt den amerikanska Magnuson-Moss lagen finns en "Tie-In" bestämmelse. Denna förbjuder uttryckligen företag som erbjuder garantier på artiklar som säljs i USA från det föreskrivs att andra produkter som säljs av företaget måste köpas för att validera anspråk som riktas mot garantin. Använd någon oljefilter du föredrar som passar din Boxster.


 • Relaterade artiklar


  vad är det korrekta sättet att vaxa en bil?
  hur man rengör en tank aluminium gas
  Definitionen av drivrem
  hur till check transmissionsolja i en 1999 toyota corolla
  hur man kan kontrollera transmissionsolja på en Cheva blazer
  hur man programmerar om en Pontiac bil fjärrkontroll
  Dimljus instruktioner för 2003 Dodge Dakota
  hur ladda din bil batteri
  hur man byter rotorer på en 2001 Ford Taurus
  hur reparera Ford Ranger bromsar