hur man byter kylvätskan i en Ford Expedition

hur man byter kylvätskan i en Ford Expedition

Kylvätskan i din Ford Expedition bör ersättas på en regelbunden basis, vilket noteras i din bils underhållsplanen. När det är dags att utföra den här tjänsten kan du antingen ha det gjort på en professionell serviceverkstad eller tackla jobbet själv. Innan han tog det här jobbet, vara beredda att avyttra den gamla kylvätskan. Denna procedur kan utföras på mindre än en timme med rätt förberedelser och utrustning. Det här jobbet bör endast utföras när motorn är kall

Du behöver:.
Catch pan.
Slang kutter.
Spola tee kit.
Trädgårdsslang är ansluten till vatten källa.
Tång.
2 liter kylvätska.
2 liter destillerat vatten.


1.
Placera dropplådan under kylaren. Ta av kylarlocket.
2.
Klipp inkommande värmaren slangen på mitten ungefär en fot från brandväggen och installera spola tee per anvisningarna på spola tee förpackningen.

3.
Anslut trädgårdsslangen till färgen tee per anvisningarna på spola tee kit förpackningar. Installera fördelarhuset pipen som ingår i färgen tee satsen i kylaren inlopp per satsen anvisningar.
4.
Slå på vatten och starta motorn. Kör motorn med värmaren på full blast tills klart vatten kommer ut ur omkastaren pipen. Det bör ta mindre än 10 minuter.
5.
Stäng av motorn och avlägsna försiktigt omkastaren pipen. Ta ut trädgårdsslangen och sätter locket på spola teet.
6.
Lossa pyskranen radiatorn avlopp, längst ner på radiatorn, med hjälp av tång. Var försiktig så att du inte knäppa pyskranen av radiatorn. Låt vattnet rinna ut i dropplådan.
7.
Stäng pyskranen och fyll kylaren med lika delar kylvätska och vatten. Använd korrekt kylvätska för din Expedition. Blanda inte grön kylvätska med någon form av längre livslängd kylvätska och det är bäst att inte ändra ett för övriga.
8.
Kör motorn igen i flera minuter sedan stängt av den. Låt motorn svalna och ta bort kylarlocket. Upp ur kylarvätskan med en 50/50 blandning av kylvätska och destillerat vatten.

tips och varningar


 • Lämna din gamla kylvätska i enlighet med lokala EPA: s riktlinjer. De flesta Bildelsaffärer eller reparationsverkstäder kan hjälpa dig att hitta rätt plats för bortskaffande av avfall kylvätskan.
 • Arbeta aldrig på en varm motorns kylsystem. Kylvätskan är trycksatt och kan uppnå temperaturer över 200 grader Fahrenheit. Att öppna upp ett varmt, trycksatt kylsystem kan leda till allvarliga personskador eller dödsfall.


 • Relaterade artiklar


  hur man byter broms rotorer i en BMW
  Hur vet jag om min avfrostning värmaren är dåligt?
  hur man gör en broms luftskruv
  hur man byter ett bränslefilter i en Cheva S10
  hur du lägger till två tum kvarter till bladfjädrar
  hur man byter vänster broms ljus på en Toyota Sienna
  hur man byter tändstift på en 2003 Mitsubishi Lancer
  hur man kontrollerar transmissionsolja i en ford explorer
  Hur man monterar en GPS-antenn
  hur du tar bort lim från bilens instrumentbräda plast