hur man byter kylarvätska i en Toyota Corolla

hur man byter kylarvätska i en Toyota Corolla

Kylsystemet i din Toyota Corolla använder en blandning av destillerat vatten och skärvätska att släppa temperaturen i motorn. Systemet regleras av termostaten, vattenpumpen och kylaren. Kylvätskan kommer att plocka upp sediment och rost från motorn, den ska tömmas och fyllas på då och då för optimal effektivitet. I detta fall är projektet fordonet en 2001 Toyota Corolla, men processen är densamma för andra fordon

Du behöver:. .
Drain hink
Skruvmejsel.
Toyota förblandad kylvätska.


1.
Placera en dränering hink under botten av radiatorn. Lokalisera Dräneringskran, en vit plast knopp längst ner på radiatorn. Vrid den moturs för att öppna den och låta kylvätskan att tömma ur kylaren. När den är tom, installera om Dräneringskran.
2.
Lossa slangklämman som säkrar den nedre kylarslangen till kylaren med hjälp av skruvmejsel och dra linjen bort av radiatorn så att den kan rinna in i skopan. När kylvätskan är dränerade, installera om linje med hjälp av skruvmejsel.
3.
Öppna kylarlocket på toppen av kylaren och fylla kylaren med Toyota färdigblandade kylvätska. Sätt tillbaka locket och låt motorn gå i 10 till 20 minuter med klimatkontroll inställd på hög värme.
4.
Stäng av bilen och låt den svalna i 20 minuter . Öppna kylarlocket igen och fylla på radiator med extra kylning.
5.
Tillbaka kylarlocket och öppna locket på kylvätska overflow reservoaren. Fyll den med kylvätska tills den når svart fyllning markerade linjen på sidan av behållaren.

tips och varningar


 • Genom att använda färdigblandad kylvätska, kommer du att slippa blanda kylvätska och destillerat vatten 50/50 som var gjort tidigare. Om du inte kan hitta färdigblandad kylvätska, få destillerat vatten också. Blanda de två tillsammans i en 50/50 förhållande när man häller den i kylaren.
 • Låt motorn svalna innan du börjar arbeta med kylsystemet, annars riskerar du bränna dig.


 • Relaterade artiklar


  hur man byter bakljuset på en 1996 Ford Taurus
  hur ladda din bil batteri
  hur man återställer underhåll ljus på en jeep
  hur man installerar en o2 sensor i ett 1989 240SX
  hur man rengör dammtrasa california bil
  hur man kan anpassa chevy strålkastare
  hur man installerar vindruta trim på en Chevelle
  hur du tar bort en rostig syresensor
  hur man byter en Ford Ranger 2003 bränslefilter
  hur man byter en 1998 Volvo C70 hytt a / c filter