hur man byter en Plymouth vind oljefilter

hur man byter en Plymouth vind oljefilter

Byte av oljefilter på en Plymouth Breeze är ett stort projekt för hemmet mekanik, det kan du spara pengar samtidigt som din bil. Eftersom filterbyte behöver tömmas på olja från motorn, skulle det vara en bra tid att slutföra ett oljebyte också. Oljefiltret på Breeze är lätt att nå från under bilen, men du kommer att behöva jack upp från marken tillräckligt högt för dig att arbeta bekvämt under fordonet. Använd bil ramper eller pallbockar för att slutföra projektet på ett säkert sätt

Du behöver:
Jack.
Pallbockar.
Oljetråg.
Hylsnyckelsats.
Oljefilternyckel.
Ny olja.


1.
Lyft främre delen av bilen med en domkraft. Stöd bilen på en uppsättning pallbockar så det kan inte flytta sig eller ramla när du arbetar under bilen.
2.
Ståndpunkt en Oljetråg under avtappningspluggen. Ta bort pluggen med en hylsa och spärrskaft. Låt oljan rinna ned i pannan, byt sedan ut pluggen och fäst det tills det är tätt. med uttag och spärrfunktion.
3.
Leta upp oljefiltret på Breeze, det är på undersidan av motorn i fronten på bilen, nära den främre tvärbalk. Den crossover röret för att avgaserna går alldeles intill den, så var försiktig när du öppnar filtret om avgasröret är varmt.
4.
Skjut Oljetråg under oljefiltret sedan bort filtret med en oljefilternyckel. Det finns olika stilar av filter skiftnycklar tillgängliga men de som grepp i botten av filtret och vänds med en spärr fungerar bäst för detta jobb.
5.
Kontrollera att det gamla filtret packningen lossnade med filtret och är inte fortfarande fast i motorblocket. Om det är, dra av den och kasta den.
6.
Coat packningen på nya oljefiltret med ett tunt lager ren olja, sprida den jämnt runt packningen med fingret . Fyll det nya filtret med ren olja och placera den på motorn. Vrid den medurs, sedan drar åt den med handen tills det är ordentligt.
7.
Fyll motorolja till den kapacitet som tillverkaren rekommenderar. Kontrollera oljenivån på stickan för att kontrollera att det är fullt.


Relaterade artiklar


hur man byter en sväng signal på en 2002 ford focus
Inaktivera en krockkudde i en 1996 Jeep Cherokee
hur man byter Jeep Cherokee kulleder
hur man undviker gurglande när hälla en vätska
hur man byter strålkastare på en 1997 chevy blazer
hur du tar bort luften i kabinen filtret i en 2002 Silverado 1500
hur man justerar strålkastarna på en 1994 ford explorer
hur man byter en 2005 Honda Odyssey kupéfilter
hur man justerar strålkastarna på en 2003 f-150
produkter för att ta bort olja från betong