hur man återställer en Cheva lätt oljebyte

hur man återställer en Cheva lätt oljebyte

Chevrolet fordon har figurerat olja lampor byta tjänst för ganska många år. Många äldre Chevys erbjudas denna möjlighet på de mer premium modeller. För närvarande finns det några olika metoder för att återställa olje ljuset förändras service beroende på år och modell, men under många år var det en populär metod på de flesta alla modeller. Nu med centra fordon information (VIC) på nyare modeller har metoden förändrats drastiskt

Du behöver:. .
Bruksanvisning

fordon utan VIC


1.
sitta i förarstolen av Chevy och stäng förarsidan luckan.
2.
Sätt i nyckeln i tändningen och slå sedan på redskapet maktposition (även känd som key-on/engine-off). Alla lampor kommer att visas på instrumentpanelen.
3.
Ner gaspedalen fullt i golvet tre gånger inom en fem andra span.
4.

Titta efter byta olja att blinka. Om den inte blinkar och lyser, vrid tändningsnyckeln till OFF och sedan göra om proceduren. Efter lätt byta olja blinkar bör det gå ut. Om förändringen olja kvar i fem sekunder (beroende på år och modell Chevy), kan det inte ha återställt.
5.
Starta motorn och vänta tills alla belysta instrumentpanelen ljus att gå ut för att se ljuset förändras oljan har rätt nollställd.

Fordon med VIC


1.
Vrid tändningsnyckeln till tillbehöret maktposition.

2.
Leta upp och tryck på knappen i VIC med bilden av en väg eller bokstaven "i" på den. Fortsätt att trycka på knappen för att bläddra igenom informationscentrum tills "olja livet" visas på skärmen menyn i VIC.
3.
Tryck och håll in knappen bock på VIC tills oljan liv displayen visar 100 procent. Detta kan ta mellan fem till tio sekunder.

Tips och varningar


 • Eftersom det finns så många olika Chevrolet-modeller, alltid hänvisa till din specifika bruksanvisningen för att vara säker du är hela proceduren korrekt innan du försöker.
 • År 1994 innehöll full storlek Caprice och Impala modeller en knapp på passagerarsidan av instrumentbrädan innanför säkringsdosan panelen. Knappen var röd och krävde att fordonet skall vara i tillbehör maktposition och sedan tryck och håll den röda knappen olja liv i fem sekunder för att nollställa ljuset oljebyte.


 • Relaterade artiklar


  hur man återställer ljuset kontrollera motorn på en 2001 Subaru Forester
  hur man återställer ecun på en 1996 ford kontur
  hur du kontrollerar om en hubb med är dålig
  hur man fixar hastighetsmätaren kabeln på en Cheva kavaljer
  hur du ändrar strålkastarna på en 2003 Toyota 4runner
  hur man avgör broms behov
  hur man byter olja i en 2003 Nissan
  hur man installerar bromsbelägg på en Honda pass
  hur man rengör en huva kolfiber
  hur man programmerar en Nissan snabbknappen