hur man använder syntetisk olja i äldre bilar

hur man använder syntetisk olja i äldre bilar

Det råder ingen tvekan om att tekniken i dagens petroleumprodukter års sikt av produkter för 10 år sedan. Vetenskapen har skapat syntetiska oljor och smörjmedel som inte bara lika med petroleumprodukter som de ersätter, men i de flesta fall överträffa dem. Nya fordon lämnar monteringsbandet fyllda med syntetisk olja och fördelarna är otroligt. Bättre bränsle körsträcka, längre perioder mellan oljebyten och en minskning av utländsk olja använder är bara några

Du behöver:.
Jack.
Pallbock.
Wrench.
Dropplådan.
Oljefilternyckel.
Oljefilter.
Syntetisk olja.
Tratt.
Ren trasa.


1.
Parkera fordonet på en plan, hård och slät yta. Dra åt parkeringsbromsen. Öppna huven.
2.
Höj fordonet. Placera en domkraft under den främre hjulupphängningen (följ runka instruktioner för ditt fordon). Höj fordonet tillräckligt hög för att få tillgång till oljetråget och placera pallbockar under chassit. Sänk fordonet på läktaren.
3.
Tappa av oljan. Skjut under fordonet. Placera avtappningskärl under oljetråget avtappningspluggen. Lossa avtappningspluggen på fordonets oljetråget med en skiftnyckel och skruva, så att oljan rinna ner i avloppet pannan. När oljan slutat rinna från motorn, byt avtappningspluggen och dra åt med en skiftnyckel. Flytta dräneringstråget under oljefiltret.
4.
Ta bort oljefiltret. Placera oljefilteravdragare över filtret och vrid tills lös. Ta ut nyckeln och snurra filtrerar bort hand. Låt filtret rinna ner i tråget.
5.
Byt ut oljefiltret. Coat gummipackningen på det nya oljefiltret med ett tunt lager olja (doppa fingret i dräneringstråget och torka den på gummipackning). Spin det nya filtret på plats. När kontakt sker med gummipackningen, slå en fjärdedel av en sväng för att dra åt.
6.
Byt oljan. Kom från undersidan av fordonet. Ta bort oljepåfyllningslocket genom att skruva den med handen. Placera en tratt i hålet. Häll syntetisk olja i din motor genom motorolja fylla öppning (följ olja kapaciteten i bruksanvisningen). Vanligtvis fyra eller fem liter krävs. Ta bort tratten och ersätter oljelocket. Torka upp eventuellt spill med en ren trasa. Kontrollera dina motorns mätsticka för att se till att den är fylld med olja.
7.
Ta bort domkraften. Höj fordonet bort av står med domkraft och ta bort dem. Sänk fordonet till marken och stäng huven.

Tips och varningar


 • Låt motorn svalna innan du tömmer oljan så att du inte bränner dig själv.
 • Arbeta aldrig under ett fordon utan stöd som skador eller dödsfall kan uppstå.


 • Relaterade artiklar


  hur man byter en fläktrem på en Chevrolet 1500
  hur man byter oljetråget i en 1997 Honda Civic
  hur man hittar den främsta gnista i en 1995 Mustang GT
  hur man kan kontrollera transmissionsolja på en Ford
  Acura RSX överföringsproblem
  en 2007 chevy lavin: hur man återställer oljan ljus
  hur man kan kontrollera en spänning automatisk batteriet med en DMM
  hur du ändrar strålkastare på en 2001 Grand Am
  hur du ändrar transmissionsolja på en 2006 chevy banbrytande
  hur man byter bakre glödlampa på en 2003 Nissan Maxima