hur du tar bort en bilmotor utan en lyftanordning

hur du tar bort en bilmotor utan en lyftanordning

Det finns många delar som ingår i ditt fordon, och för varje del, verkar det som om det finns många olika typer av verktyg för att ta bort dem. Med all information i bokform och detaljerade anvisningar finns på Internet, arbeta på ditt fordon har blivit mycket enklare. Från den gemensamma oljebyte till motor ombyggnad, det finns många källor att gå till om du behöver riktning för ditt gör-det-själv-reparation. Det finns dock några verktyg som är svåra att arbeta utan, men det finns sätt att komma runt detta problem.

Du behöver:
Jacks (2)
. Pallbockar (2).
Wrench set.
Hylsnyckelsats.
Bränsleledningen borttagningsverktyget.
Catch kastruller (2).
Skruvmejsel.
Kamera (tillval).


1.
Parkera bilen på en plan yta. Dra åt parkeringsbromsen och öppna huven.
2.
Koppla loss motorns tillbehör. Med en skiftnyckel, ta bort batterikablarna och ställ in batteriet åt sidan. Ta bort kabelnätet från fordonet genom att koppla ur anslutningen och dra den grupp av ledningar lös med handen. Ställ in denna på toppen av motorn och ur vägen (tuck den under generatorn fästet). Ta bort bränsleledningen från injektorn järnväg genom att föra in bränsle verktyget linje borttagning in anslutningen och dra de två beslag isär. Ta bort rader servostyrning på samma sätt. Stoppa både bränsleledningen och styrningen slangen ur vägen. Ta bort kylaren genom att lossa PET kuk för hand och tömma kylvätskan i en dropplådan. Ta bort kylarslangar från motorn genom att lossa klämmorna med en skruvmejsel och dra dem för hand. Ta bort radiatorn genom att ta bort bultarna med en hylsnyckel och lyfta den ur vägen.
3.
Placera en domkraft under fordonets chassi (framtill) och öka fordonets tillräckligt hög för att du kan arbeta bekvämt under den. Placera pallbockar under chassit för att se det inte faller på dig. Ta bort bilens drivaxel genom att lossa fästskruvar på baksidan kardanknut med en skiftnyckel och dra kardanknuten fria från bakre differential. Dra ut drivaxeln ur överföringen genom att dra det mot fordonets bakre del. Placera en dropplådan under överföringen svans axeln för att fånga någon dränering olja. Ta bort pallbockar och sänka bilen.
4.
Bort motorn. Ta bort den främre tvärbalk monteringsbultar med en hylsnyckel. Ta bort den främre bromsslangar genom att separera gummislangen från den hårda linje med en skiftnyckel. Motorn är nu klar att ta bort. Placera en domkraft på varje sida av den främre chassit bakom korset och låta en kompis hjälpa dig jack fordonet upp långsamt att höja bilens kropp bort av den främre hjulupphängningen. Den främre hjulupphängningen, kommer tvärbalken och motor kommit ut som en enda enhet. När kroppen rensar motorn, rulla ut på vägen och sänka kroppen. Placera pallbockar enligt suspensionssystemet och ta bort anslutningarna. Motorn är nu ute på fordonet. Om du vill installera motorn omvända avlägsnandet.

Tips och varningar


 • Ta en bild med en kamera, innan du börjar att demontera fordon, är ett bra referens i fall du glömmer var något går.
 • Arbeta aldrig under en inte stöds fordon som skador eller dödsfall kan uppstå.


 • Relaterade artiklar


  hur man kan förbättra gas körsträcka för en Subaru WRX
  hur du ändrar fjärrkontrollen för en 1995 ford
  Hur man vet om dragstänger är dåliga
  hur man byter en SLA batteri
  hur man byter olja i en 2007 Santa Fe
  hur du tar bort lukten av spyor från en bil
  hur man byter termostat på en 2003 Chevy Impala
  hur ändrar tändkablarna på en 1999 Ford Expedition
  hur man skär ett avgassystem hål på en glasfiber stötfångare
  hur man hittar bränslefiltret i en 1965 mustang