Vinterdäck icke-vattenrening

Vinterdäck icke-vattenrening

Vintern är en kall årstid att spruta kallt vatten på din bil, när du gör så kan eventuellt frysa dina dörrar och fönster stängda. Men ibland måste du få saltet och väg sand borta bilen för att förhindra korrosion. Vattenvård oro är också ett skäl att överväga vattenlöst biltvätt, som en kommersiell biltvätt kan använda upp till 100 liter vatten för en enda bil. Om du letar efter ett sätt att rengöra din bil på vintern inifrån och ut utan vattnet, du har alternativ

Du behöver:
tio liter konventionell olja.
5 liter syntetisk olja.
3 oljefilter.
Engine flush.
Transmissionsolja.
Oljetråg packning eller RTV tätningsmedel.

Exteriör

Använd en yttre, vattenlösa produkt biltvätt, som många företag producerar i spray eller wipe-on/wipe-off former. Vissa är formulerade specifikt för sin miljövänlighet. Andra används industriellt på fordonspark. Dessa produkter bort grus och skräp och lämna avsluta klart och rent. De tar oftast mer arbete och polering än en hink vatten med diskmedel och en slang, men de gör jobbet och kommer inte att frysa upp när du arbetar med dem. Förutom att använda mindre vatten, de produkter speciellt framtagna för miljön är fria från gifter som kan hamna i vattendelare. Auto vax kan användas normalt efteråt, utan begränsning. Det finns också speciellt utformade egna produkter som ska rengöra och polera ytan i ett steg.

För auto glas, använd ammoniak-baserade produkter. Som ett alternativ, vit vinäger (utspädd med hälften med vatten) i en sprayflaska också rengör utmärkt. Spraya på att belägga glaset och gnugga bort med tidningspapper.

Inredning

Vakuum ut skräp och damm från klädsel, matta och dash med en shop-VAC eller andra termoskärl med slang bilaga. En vinklad munstycket kan åtkomst i trånga utrymmen.

Inredning auto glas och speglar kan rengöras med samma rengöringsmedel (ammoniak eller vinäger) som exteriören glas. Inredning bilhandlare sprayer är vatten som är fritt och kan användas direkt på vinyl instrumentpaneler eller ytor läder. Spraya först på en trasa och använd trasa för att rengöra ytor.

Däck och Fälg

Ren däck genom att först se till att de är cool, ta bort alla lösa skräp, och tillämpa ett syntetiskt rengöringsmedel. Skrubba däck med en mjuk trasa, en liten borste är bra för att få skrymslen. Kontrollera anvisningarna för att se om den produkt du valt kan också användas på fälgar. Citrus-baserade bil rengöringsmedel kan användas på både däck och fälg.


Relaterade artiklar


hur man byter generatorn bältet på en 1990 toyota pickup
hur reparera plasthus auto spegel
hur man byter en syresensor på en 2003 Dodge Ram
hur man byter bränsle filter på en 2004 förorts
buick kluster avlägsnande
hur du tar bort oljefiltret från en 2003 chevy z71 Tahoe
den bästa gummi auto golvmattor
hur man kan få bakljus lökar för en 2000 Subaru Outback
hur man byter olja i en Suzuki XL7
hur man sköter om en läderratt