Powerstroke glödstift avlägsnande

Powerstroke glödstift avlägsnande

Powerstroke glödstiften användas i dieselmotorer, och tjäna en liknande funktion som tändstift i andra typer av motorer. Då och då kommer de att behöva ersättas på grund av slitage, särskilt om du bor i kallare klimat. Dessa glödstift bistå med att starta bilen, och används därför mer i kallare temperaturer. Ändra en glödstift inte är en svår sak att göra, och det tar bara cirka en timme

Förberedelser

Se till att motorn helt har svalnat innan du försöker arbeta på fordonet. Läs bilens bruksanvisning så att du förstår alla säkerhetsvarningar och tips. Kontrollera förpackningen till din nya glödstift för särskilda instruktioner eller hantering metoder.

Se till att du har en bra tång, en uppsättning hylsnycklar, en sockel förlängning, liksom din nya glödstift (s) och glödstiftet uttag.

borttagning

Använd en hylsnyckel att lossa skruvarna som håller ventilkåpan säker. Ta bort ventilkåpan försiktigt genom att skjuta den bort och lägga den i en säker och ren plats. Lägg märke till hur kontakterna är kopplade till elektriska ledningar, eftersom du kommer att behöva återansluta nya pluggar på exakt samma sätt. Använd en tång för att koppla bort elektriska kontaktdon som sitter på toppen av glödstift. Ta en hylsnyckel och lossa glödstift genom att vrida dem medurs. Du ska känna hylsnyckeln faktiskt ta tag pluggarna när du gör detta. När kontakterna lossas nog, ta bort dem helt genom att dra ut dem. Dra inte för mycket kraft, eftersom det inte finns någonting att hålla kontakterna i.

Byta

Fäst uttaget förlängning hylsnyckeln att placera och säkra nya pluggar på plats. Fäst den elektriska kontakterna till den nya pluggar på samma sätt som de var fäst på gamla pluggar. Ta ventilkåpan och rengör från den gamla packningen materialet. Byt ut packningen. Skjut ventilkåpan tillbaka in i motorn och fäst den med bultar med skiftnyckel. Var försiktig vid hantering av ventilkåpan och elektriska ledningar vid installation av nya glödstift.

För att kontrollera om glödstiften är korrekt installerad, starta fordonet och notera hur det går, det ska köras bättre än tidigare.


Relaterade artiklar


hur du lägger transmissionsolja till en 2000 intrepid
vad är en motor ventil?
hur man programmerar en fjärrkontroll för GM bilar
Hur ofta ska du byta olja i en Mitsubishi strävan?
hur man byter differential olja i en F250
hur ställa in tiden på en Mitsubishi Galant bil
hur du tar bort fönster färgton i fordon
hur man rent vatten från en gastank
hur man fixar en bilens bagageutrymme spärr
hur du tar bort lukten av spyor från en bil