typer av kuggremmar

typer av kuggremmar

Du behöver:
sågspån eller kattsand
. Plast sopsäck.
Bakpulver.
Vit destillerat ättika.
Flytande diskmedel.
Vatten.
Svamp.
Vitt pappershanddukar.
Kaffesump (tillval).

kuggremmar är förstärkta tyg eller gummi som är väsentliga motorkomponenter i små till medelstora bilar som använder överliggande kamaxlar. Kamremmen huvudsyfte är att hålla vitala delar av en bils motor, såsom ventiler, kamaxel, vevaxel och kolvar, i synk med varandra. De kan vara svårt och dyrt att ersätta på grund av deras läge djupt inne i motorn, är kamrem byte mycket billigare än att reparera skadorna av en misslyckad kamrem kan orsaka.

Kuggremmar i en störning Motor

Timing bälten i en störning motor har en livslängd på 60. 000 till 100,00 miles, beroende på biltillverkaren. De kan vara gjorda av antingen gummi eller tyg och har skåror eller tänder att reglera vevaxeln. De kräver ordentligt underhåll eftersom kolvarna och ventilerna är placerade så nära varandra att i händelse av kuggremmen misslyckande kommer kolvar och ventiler kolliderar, orsakade omfattande skador på motorn.

kuggremmar i ett icke-inblandning Motor

som de i Interference motorer, kuggremmar i icke-inblandning motorer kräver ersättning någonstans mellan 60. 000 och 100. 000 miles. Men om en kamrem går sönder eller glider i en icke-inblandning motor, är de ventiler och kolvar anpassas på ett sådant sätt att de inte kommer att orsaka omfattande skador.

Timing Kedjor

I övre delen eller större fordon, en förstärkt metall kedja används i stället för gummi eller tyg. Timing kedjor har samma syfte men är bullrigare, dyrare och inte lika effektiv som bälten. Till skillnad från de bälten, har timing kedjor föreskrivna ingen livslängd och varar vanligen livslängden på motorn.


Relaterade artiklar


hur du tar bort däcket för en 2007 Cadillac STS
hur man byter rotorer på en 1994 Honda
hur du vill justera strålkastarna i en 1996 bevilja
hur man kommer åt huvudet lykta på en 2006 chevy banbrytande
Felsökning av en ABS sensor ljus
avgassystem typer
hur ändrar radiatorn vätskan i en F-150
hur man kan kontrollera överföringen oljan i en 2002 kunglig
hur man byter en kupéfilter på en Passat
hur man roterar däck på framhjulsdrivna bilar